Annonce

Annonce

Brev:

Begyndt at skubbe og slå


22. oktober 2015

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Begyndt at skubbe og slå

Kære Helen.

For et par dage siden fortalte de mig i min søns vuggestue, at vores ellers så socialt velfungerende søn på 23 måneder pludselig er begyndt at skubbe og slå de andre børn - især dem, der er mindre end ham selv.

Da noget af det jeg ønsker aller mest for min søn er, at han skal fungere godt sammen med andre, blev jeg ked af det. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal gøre ved det, og det er ikke noget, jeg har set mere end en enkelt gang eller to - og der har jeg gjort, som jeg synes du bekriver i din bog nemlig sagt: " Mor vil ikke have du skubber" og så er jeg faktisk i tvivl, om jeg skal bede ham om, at sige undskyld?

Herhjemme har vi mærket, at han bliver mere vred end ellers - han bliver meget irriteret, hvis vi afbryder, hvad han er i gang med - eller fortæller ham, at han f.eks. ikke må gå på spisebordet. Verbalt er han efter vores mening rigtig god - og ligesom pædagogerne i vuggestuen synes vi, at det går rigtig hurtigt med at lære nye ord og sætninger.

De sidste måneder af vores familieliv har været præget af en del sygdom hos vores ...


Annonce

... nærmeste og " alt for mange begravelser". Lige nu ligger hans Farmor på hospice - alle vores weekender har vi været på besøg på diverse hospitaler, og hans ellers meget nærværende far er meget lidt hjemme, da han naturligvis ønsker en god afsked med sin mor. Jeg synes det er trist, at vores søn skal undvære sin far så meget, og at han så tit ser os kede af det, og ind imellem at vi græder. Det har alligevel føltes rigtigt at have ham med på besøg på hospitalet og nu hospice. Jeg synes, at vi er meget opmærksomme på ham, og også laver mange dejlige ting sammen med ham. Men nu er jeg bange for, om situationen skader vores barn - især nu, hvor pædagogerne giver os denne besked (de siger dog, at vi ikke skal være bekymret, og det nok bare er en periode).

Har du et råd til, hvordan vi støtter ham i denne tid? Tror du hans måde at være på, har med forsømmelse af ham at gøre - og hvordan griber vi hans adfærd an? Vi er inde i en hård periode - men det er ikke sådan, at vi er helt ved siden af os selv - og jeg synes, vi opfører os som "vi plejer" det meste af tiden.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Hvor meget fjernsyn er okay?

Hej Helen. Tak igen for svar og en uundværlig brevkasse. Jeg tænker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce