Annonce

Annonce

Brev:

Motorisk hurtig


4. december 2012

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Motorisk hurtig

Kære Helen

Først vil jeg lige takke dig for dit svar omkring det at have 3 omsorgspersoner. Det gav mig virkelig en ro at få dine øjne på sagen og høre dine tanker. Og så skal du vide at din brevkasse virkelig er en stor hjælp for mig, som er førstegangsmor og bosat i udlandet, så 1000 tak for det!

Jeg skriver til dig igen fordi at det er ved at blive meget klart for os at vores datter er en skøn lille vildbasse, med en ordentlig portion vilje og et stort temperament.

Hun er nu 6 ½ måned og udvikler sig med lynets hast. Hun har taget tilløb til at kravle længe, men pludselig var det ikke interessant at øve sig på længere. Nu gjaldt det om at rejse sig op ved ting. For ca. 14 dage siden lykkedes det hende så og jeg tænkte straks at ååh nej, nu får jeg et barn der aldrig lærer at kravle, men en uges tid senere sad den dog i skabet, med kravleriet også. I stedet for at hvile på laurbæerne og udforske kravleriet, skal hun da selvfølgelig i gang med et nyt projekt :-), hvilket er at gå langs ryglænet i vores sofa! Hun tager ca. 4 skridt hvorefter hun ryger på rumpen og starter forfra.

Jeg ved ikke helt hvordan vi skal gribe hendes motoriske udvikling an. Skal vi stole på at hendes muskulatur, knogler osv. er stærke nok til hendes udfoldelser, eller skal vi, så vidt muligt, prøve at forhindre hende i at rejse sig op. ...


Annonce

...

De sidste par dage har vi ihærdigt lokket med alskens ting som hun kan kravle efter, så hun ikke rejser sig op, men hun mister hurtigt interessen og kravler hen til noget hun kan rejse sig op ad. Hvis hun står op og vi prøver at sætte hende ned, begynder hun at gå baglæns, for derved at forhindre at hun kommer ned at sidde!

Jeg synes generelt at hun virker stærk. Hun er super mobil og kan hurtigt og sikkert komme rundt i alle stillinger, ligge, sidde, "stå" på knæ og op at stå og holder ofte kun fat med en hånd når hun står op.

Jeg har søgt lidt på din side og kan se at du generelt svarer at hvis det er en del af den naturlige udvikling er det ok, men er det ikke meget tidligt, især hvis hun begynder at tage skridt?

Så mine spørgsmål er:

1. Skal vi så vidt muligt, forhindre hende i at rejse sig?

2. Er der tegn vi kan være opmærksomme på, der indikerer, at hun ikke er stærk nok til at det er forsvarligt at hun rejser sig op og tager skridt?

3. Er det okay for hende at stå på knæ?

4. Skiftning er gået fra at være en dejlig hyggestund, til at blive en kamp hvor hun aser og maser for at komme op og det ender altid i gråd og jeg føler ærlig talt at det er lidt overgrebsagtigt at skifte hende for tiden. Har du nogen gode råd i denne forbindelse?

Bedste hilsner fra
moren til en temperamentsfuld vildbasse

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce