Annonce

Annonce

Brev:

Mor rejse i en uge uden barn?


9. juni 2014

Alder:
2 år, 6 mdr.

Mor rejse i en uge uden barn?

Kære Helen

Igen: tusind tak for dit sidste svar. Det betyder virkelig meget. Jeg er så glad for at du antog den positive tilgang, for i det øjeblik jeg skrev, var jeg meget fortvivlet over mit parforhold, og det tog mig da også lige et par dage at "komme op" igen, men efter min kæreste og mins frustrerede samtale blev luften heldigvis også renset for misforståelser og undertrykt frustration, så nu går det meget bedre.

Og ja, du har så evig ret i dine forslag med at komme mere ud som par, nu hvor vores søn er større, og bedre kan blive passet. Vi har nogle venner med to store børn, som begge forguder vores søn og omvendt, så de vil blive de perfekte baby-sittere, når bedstemor og bedstefar ikke har mulighed for at passe.

Min kæreste og jeg er ikke de bedste langtidsplanlæggere - for at sige det mildt. Så vi har først lige fået bestemt os for, hvilke uger vi vil i 2 ugers sommerhus (kæresten har 4 ugers ferie og jeg har som studerende 6 uger, så vi er priviligerede).

I år har vi valgt at blive hjemme i Danmark, og hvis vi får lyst, kører vi måske en tur rundt i sommerlandet efter sommerhuset.

Siden vores søn blev født, har jeg valgt mine tidskrævende fritidsinteresser fra, fordi jeg hellere ville prioritere ham og familielivet. Jeg elsker min søn og kæreste højt, og de er virkelig mit livs indhold. Men jeg kan godt mærke at jeg lidt mangler noget, der passionerer mig ved siden af.

Og så er det, at det slog mig, at jeg faktisk har mulighed for at tage i bjergene og vandre i en uge - ...


Annonce

... alene, fordi min kæreste ikke vil med og fordi det vil være umuligt på de vilkår med en 2½-årig. Noget som jeg virkelig brænder for, og ad ruter, som vores søn ikke vil være i stand til at komme på de næste 8-10 år. Det er min sidste sommerferie som studerende, og dermed måske også min sidste mulighed i laaang tid.

Jeg er virkelig tændt på idéen, men jeg er også bekymret for min søn; at han ikke helt vil kunne forstå, at mor ikke er der i en hel uge. Min kæreste siger, at de bare vil hygge sig hjemme (det vil være en uge, hvor han skal i dagpleje og min kæreste skal på arbejde, som han plejer - hans bedsteforældre er også gode til at hjælpe til). Vores venner siger, at de ikke er spor bekymrede for vores søn, det er moderen, de er bekymret for (fordi jeg vil savne ham).

Hvad tænker du? Det skal også siges, at ugen forinden skal jeg på 4 dages veninde-tur fra torsdag til søndag - og så vil der i givet fald gå en uge, inden jeg så skal afsted igen.

Det er første gang nogensinde, at jeg skal være væk fra ham bortset fra de 2 gange, han har overnattet hos sine bedsteforældre.

Og så er der selvfølgelig også mine tanker om, hvad nu hvis der sker mig noget.... Jeg kommer til at vandre fra hytte til hytte i et område med mange vandrere, men det er ikke sikkert at jeg kan finde en at følges med hele vejen - men jeg vil selvfølgelig tage mine forholdsregler og er en erfaren vandrer.

Jeg er spændt på, hvad du vil svare, også selvom det måske ikke vil passe ind med mine ønsker :o)

Med venlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annoncer

Annonce