Annonce

Annonce

Brev:

Ferie uden barn?


25. februar 2013

Alder:
2 år

Ferie uden barn?

Hej Helen

Jeg ville høre om din mening om noget..

Vi har en dreng på 24 måneder, og vi er blevet inviteret med til at tage med til en storbyferie af nogle venner, som ikke har børn, om et par måneder. Og så talte vi om at tage af sted uden vores dreng, hvis vi overhovedet skal med. Min mand vil gerne, men jeg er lidt usikker, og har lidt dårlig samvittighed med at tage af sted uden ham.. men på den anden side ved jeg også godt, at vi ikke kan får noget ud af det hvis vi tager ham med, og det vil han heller ikke. Så enten tager vi af sted uden ham eller også tager vi slet ikke af sted.

Det drejer sig om 5 dage, og ved heller ikke helt om vi skal dele det lidt op så han bliver lidt hos mine forældre som han ser et par gange om ugen (han har prøvet at overnatte der nogen gange og det gik meget godt, udover sidste gang hvor han har søgt mig og har været vågen flere timer om natten.. ) og hos min svigerforældre som han også ser et par gange om ugen (men der har han ikke prøvet at overnatte).

Synes ...


Annonce

... du det er en god ide at dele det op sådan, eller er det bedst at det kun er den ene der passer ham de 5 dage.. ? Om dagen tror jeg det ville gå meget godt hos begge, jeg er mere bekymret for om natten.. :) og ellers kommer han også i vuggestue som han plejer. Jeg ved at der er mange der er imod at tage på ferie uden børn, og ved heller ikke hvordan pædagogerne tager det?

Og det er vel vigtigt at sige rigtig farvel til ham, hvis det nu bliver sådan at vi skal rejse meget tidlig på dagen. Vil det så ikke være bedst at aflevere ham om aftenen dagen før, i stedet for vi bare ikke er væk om morgenen? Og hvad med når vi kommer tilbage ? Det ser ud til at vi kommer om natten, hvor han er lagt, er det bedst at de kommer med ham hos os dagen efter eller skal vi selv over og hente ham? Og hvordan vil han reagere? Og er 5 dage meget? Burde vi være væk lidt mindre.. Jeg har mange overvejelser men jeg bliver ved med at have en dårlig fornemmelse i maven selv over at tænke på det.. :)

Håber du har gode råd til mig..

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Diverse | 22 mdr.

Signalstærk

Hej Helen Jeg har for nylig læst bogen "Signalstærke Børn" Af Anja Sigvard...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Hvor lang tid tager det efter dræn i ørerne før sproget forbedres?

Hej Helen, Vores søn fik dræn i ørerne i midten af december (dvs for 2.5 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2018 | Udvikling | 2 år

Trist storesøster

Kære Helen. Der sker meget i vores lille familie for tiden, så jeg har endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce