Annonce

Annonce

Brev:

Autolift og spædbarns ryg


7. marts 2012

Alder:
3 mdr.

Autolift og spædbarns ryg

Hej Helen

Jeg er nervøs for, at jeg virkelig har båret mig dumt ad. I stedet for en autostol valgte jeg inden fødslen at leje noget, der minder om en lift, som blev spændt meget omhyggeligt fast med bilens seler og nede i liften var der seler, som min søn skulle spændes fast med på traditionel vis – seler over skuldrene der samles og sættes i lukkemekanisme mellem benene. På denne måde kunne min søn ligge fuldstændigt ned. Dette valgte jeg af hensyn til hans ryg – fordi jeg gerne ville gøre det så godt som muligt. Men det er gået op for mig, at jeg faktisk nok i stedet har belastet hans ryg.

I begyndelsen lagde jeg først min søn i autoliften, når han var faldet i søvn. Nogle enkelte gange er han vågnet lidt op og været lidt utilfreds, men han faldt hurtigt i søvn igen, når vi begyndte at køre.

Jeg spændte ham fra starten af ret stramt fast, da et familiemedlem fortalte mig, at det skulle være meget fast – altså stramt.

Jeg havde ved lejens start fået at vide, at jeg kunne forvente, at min søn kunne bruge autoliften indtil han var fem måneder. Min søn er stor, og inden for de sidste uger har det været svært at få selen lukket om ham. Han er tre en halv måned. Jeg har måttet mase for at lukke selen. Jeg tænkte, at vi da vist snart skulle have fat i en autostol, fordi det ikke kunne vare længe, inden jeg slet ikke ville kunne lukke selen. Jeg har måttet mase for at lukke selen de sidste to uger.

Jeg begyndte efterhånden at lægge min søn i autoliften i vågen tilstand. Nu oplevede jeg, at han blev ked af det og skældte ud. Jeg tænkte, at han nok ikke kunne lide at blive lagt ned i den kolde lift, og at han nok syntes, det var træls at blive spændt fast. Han faldt generelt i ...


Annonce

... søvn, når bilen begyndte at køre – eller til ro og lå og kiggede på legetøj, vi havde hængt op.

I går var jeg ude i den butik, hvor jeg havde lejet autoliften og forklarede, at jeg havde brug for en autostol allerede nu. Så fik jeg at vide, at det nok var godt, at jeg skiftede nu, når min søn er så stor, så det ikke kom til at gå ud over hans ryg. Den pågældende rådgiver gav udtryk for, at man ikke skulle lukke selen stramt. Hmmm……

Nu efterrationaliserer jeg så og tænker, at jeg altid har lukket selen stramt om mit barn, og at jeg den sidste tid har måttet mase for overhovedet at kunne lukke selen – så er hans ryg måske blevet trykket sammen – og hvilken betydning kan det så have? Min søn har måske protesteret, fordi det har gjort ondt. Det er jeg bare helt vildt ked af, at jeg ikke har forstået. Det har altid været kendt, at man skal bruge autostol uden at overdrive brugen heraf, fordi det kan være dårligt for barnets ryg – men er det ikke meget værre med min brug af autoliften?

Vi er aldrig kørt særligt langt, men nogle gange er min mand og jeg skiftes til at blive ved vores søn i bilen, mens han sov – så er den anden løbet ind for at handle, så han har da ligget i autoliften et stykke tid. Jeg tænkte, at det netop ikke var et problem, når min søn jo lå helt fladt ned.

Jeg tænker på, om jeg kan have skadet min søns ryg – og hvilken betydning dette kan have – kan han blive invalid af det, eller vil der være tale om en lidt mere sårbar ryg, eller hvad kan konsekvensen være?

Jeg ville gøre det så godt, men har så måske virkelig gjort det modsatte.

Kan der overhovedet gøres noget for at rette op på den påvirkning min søns ryg er blevet udsat for?

Venlige hilsner fra
LSK

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce