Annonce

Annonce

Brev:

Rejse væk fra mor


14. august 2011

Alder:
8 mdr.

Rejse væk fra mor

Hej Helen.

jeg skriver til dig igen, fordi jeg har fået en lille ny bekymring, som jeg har rigtig meget brug for at høre din mening om.

Min lille pige er nu 8 1/2 mdr gammel, og suser rundt i hele huset og haven - enten ved at kravle eller gå med mig eller far i hånden. Hun spiser fint - grød og rugbrød og grøntsager, fisk og kød osv. Hun er nysgerrig og glad, har fået fire tænder og elsker selskab særligt af andre børn, og helst hendes storebror. Om aftenen bliver hun ammet i søvn. Hun tog en kort overgang flaske her, men blev pludselig meget sur på den ... - tager nu gerne flaske i løbet af dagen og om natten, hvis hun er sulten. Men altså ikke ved puttetid, hvis hun overhovedet kan blive fri. Hun protesterer temmelig voldsomt, hvis den bliver præsenteret på det tidspunkt.

Nu er det hendes far, der er hjemme på orlov med hende, mens jeg er på arbejde. Og det går rigtig fint med dem begge to. Min lille bekymring, som jeg gerne vil høre din mening om, drejer sig om at min mand har snakket om at han gerne ville tage en tre dages tid op og besøge sine forældre sammen med vores lille pige. De bor temmelig langt væk, så det kan ikke lade sig gøre at besøge dem uden at overnatte der. Vi har besøgt dem før sammen med begge børn og sovet der allesammen, og det gik fint nok. Min mand har gjort det samme med vores ældste barn, ...


Annonce

... men da var han godt 1 år, før de tog afsted sammen alene uden mor.

Det jeg er bekymret for er følgende:
- er min lille pige klar til at være væk fra mig så længe (eller er det bare mig der får en moderlig stikken i hjertet)?
- hvordan skal det gå med at få hende puttet uden amning, bliver hun så helt traumatiseret over det at skulle i seng - eller skal jeg se det som en oplagt mulighed for at lægge den amning på hylden - det har jeg, som du ved, intet imod? (og jeg ville heller ikke protestere over at få hele min nattesøvn et par nætter i træk ; ))

Min mand mener ikke at det er en god ide, at vi alle tager derop over en weekend, det bliver for stressende, syntes han. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Det virker som om det er vigtigt for ham og hans forældre, at han kommer op til dem istedet for at de besøger os. Og jeg tror også at det har noget at gøre med, at han gerne vil have hende for sig selv med sine forældre. Det forstår jeg også godt, det skal der selvfølgelig være plads til.

Men skal jeg alligevel insisterer på, at de jo kan komme på besøg hos os istedet? Hans forældre arbejder ikke længere, så det er ikke noget problem på den måde. Og det er jo ikke vores datters behov at komme op til farmor og farfar - eller er det?

Jeg håber, at du kan hjælpe mig ud af mit lille dilemma.

mange hilsner,
Ida's mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Amning | 9 mdr.

Starte arbejde og nedtrapning af amning

Kære Helen Jeg har et spørgsmål som vedrører amning. Min søn er snart 9 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Morgenmad til småbørn

Kære Helen Hverken min datter på 9 mdr eller min søn på 3 år er de store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce