Annonce

Annonce

Brev:

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom


23. januar 2018

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen.

Tak for tidligere svar.

Min datter har været syg halvanden uge, med feber og hoste. Det var egentlig meningen, at jeg for tiden jo ville trappe amningen ned - især om natten, men pga. sygdom har hun nægtet at spise rigtig mad, og hun har næsten trappet sig selv op til fuldamning, de uger hun var syg.

Nu trapper jeg ned. Hun bliver ikke puttet med babs i munden (yeahh) og jeg prøver at begrænse amningen til eftermiddag efter vuggestue, aften inden putning, én gang om natten (simpelthen for ikke at få brystbetændelse) og om morgenen. (Jeg ved godt det skal ned på 2 gange, men 4 gange er lige nu meget nedtrapning ift. de 20 gange hun krævede under sygdom).

Om natten finder hun nogen gange alligevel ind til mit bryst, mens jeg sover, så nogle nætter får hun mere, selvom jeg pakker brysterne ind i tøj. (Eller også pakker jeg måske selv brystet ud, da jeg jo har gjort det i søvne i 14 mdr.).

Problemet er, at hun i sygdomsperioden intet rigtig mad ville indtage. Dagene efter kunne jeg så få lidt smoothie og blåbær i hende, men hun nægter grød, brød, banan og det hun ellers er glad for.

Hun vil nu helst ...


Annonce

... kun have bryst, og hun skriger og skriger hele dagen efter det - og hiver i mit tøj, kaster sig ned i flitsbue, græder etc. Det er virkelig svært at sige nej - og når det lykkedes for mig at aflede, sige nej og tilbyde noget vand, at lave et skift eller en overgang, der får hende væk fra babsen, vil hun alligevel ikke rigtig spise noget rigtig mad særligt.

I dag har hun siden jeg hentede hende fra vuggestue kl.14, (hvor hun vist spiste lidt af sin madpakke) spist 10 blåbær, en smoothie og to stykker kødpølse og tre bidder af mit stykke laks til aftensmad.

Hun nægter en varm grød med lidt mos på og lign.

Det er nu 6 dage siden hun blev rask, og hun har tabt sig en del kan jeg mærke. Hun var så en ret stor pige i forvejen (78 cm./12,5 kg ved 1 årstjek), så hun kan godt klare lidt vægttab, men det skal jo helst ikke fortsætte. Hun er også begyndt at kunne gå selv (12 mdr.), så det gør selvfølgelig også at grammene rasler lidt af hende, men alligevel er jeg lidt bekymret, når tøjet nu sidder løsere på hende.

Hvad gør jeg?
Nægter hende babsen?
Prøver fortsat blot at motivere med forskelligt mad?

På forhånd tak for svar.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2018 | Udvikling | 17 mdr.

Mad og leg - 17 mdr.

Hej Helen. Vores datter er nu 17 måneder, og er fortsat lidt motorisk...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Slår når han er glad

Hej Helen, Min søn er nu knap 15 måneder, han har det rigtig godt og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Amning | 12 mdr.

Mælkeproduktion ved ammestop

Hej Helen, Jeg har et meget kort spørgsmål i forbindelse med ammestop, jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Institutionsstart og søvnvaner

Kære Helen Vores søn på 1 år startede i institution for en måned siden. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Jobstart og nattesøvn

Hej Helen, Om en lille uge starter jeg job. Min dreng er lige fyldt 11...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annoncer

Annonce