Annonce

Annonce

Brev:

Forebyggelse af astmatisk bronkitis


11. januar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Forebyggelse af astmatisk bronkitis

Kære Helen.

Jeg skriver til dig i håb om, at du måske har et råd, som vi endnu ikke har afprøvet.

Min datter på nu 10 måneder, får, hver gang hun er forkølet, astmatisk bronkitis. Hun var indlagt som helt spæd med RS-virus, der udviklede sig til astmatisk bronkitis, hvor hun måtte have ilt i ti dage, væskedrop og fysioterapi til at hjælpe hende af med slim. En rigtig barsk omgang. Lægerne advarede os om, at vi kunne risikere, at hun ville komme til at få det igen og igen, indtil hun er 2-3 år. Og de fik desværre ret - hun har haft det ca. en gang om måneden siden da - endda i sommerhalvåret. Vi er SÅ trætte af det, og det er jo selvfølgelig synd for hende, at hun skal opleve så meget sygdom.

Hun får flixotid morgen og aften som forebyggende medicin, og ventoline og atrovent i en såkaldt aerosol eller nebulisator, når hun er syg (jeg tror ikke, at man gør det helt på samme måde i Danmark, men det er praksis her, hvor vi bor). Når hun fylder 1 år, kan hun få en vaccine mod luftvejsinfektioner (bronchovaxom), men det er der stadig næsten to vintermåneder til, og jeg føler mig efterhånden helt desperat over al den sygdom. Vi når knap nok ovenpå en omgang, før næsen løber igen, og så går der som regel en lille uge med snot, før det sætter sig på de nedre luftveje med hvad dertil hører af hoste, dårlig søvn, manglende appetit og selvfølgelig ubehag. Det er frustrerende af mange årsager - det ...


Annonce

... følges ikke rart at pumpe sit barn med kortison, og da slet ikke, når hun bliver syg alligevel og desuden har udviklet en form for allergisk hudreaktion over for det. Men vi tør jo heller ikke lade være, for hvad nu, hvis det så bare bliver endnu værre.

Jeg har haft hende til zoneterapeut og har selv fulgt et kursus, så jeg kan behandle hende derhjemme - både forebyggende, og når hun er syg, men det har vi ikke set den store effekt af det. Det er så svært at opbygge rutiner med søvn og mad, når vi så tit bliver bombet tilbage pga. sygdom.

Heldigvis påvirker det ikke hendes generelle udvikling. Hun er overordentlig godt med motorisk og følger sin egen kurve, og børnelægen, som følger hende, er godt tilfreds. Men hun har ikke rigtig noget løsningsforslag ud over forebyggende medicin og anfaldsmedicin og så vaccinen, når hun er gammel nok til det. Som hun siger: "det eneste, I kan gøre, er at tage hende ud af vuggestuen, så hun ikke konstant bliver udsat for virus og bakterier". Men det kan jo ikke lade sig gøre.

Hun sover ikke ude, da luften tit er temmelig forurenet her i byen, og vi er selvfølgelig opmærksomme på at undgå syge mennesker, vaske hænder efter vuggestuen, klæde hende godt på, osv.

Hvad gør man i Danmark i den slags tilfælde? Venter tålmodigt på, at barnet (måske) vokser fra det, eller er der et eller andet man kan gøre? Jeg ser meget frem til at høre fra dig.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Hjælp til nattesøvn

Hej Helen. Jeg skriver, fordi vi har brug for er godt råd til at få en bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Amning, søvn og putteritualer

Kære Helen, Jeg har længe fulgt lidt med på sidelinjen i din brevkasse, men...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

At lære at falde i søvn selv - 11 mdr.

Kære Helen Mange tak for dine tidligere svar. Min datter er nu lidt over...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annoncer

Annonce