Annonce

Annonce

Brev:

Spisning - 8 år, 4 mdr.


18. november 2014

Kategori:
Alder:
8 år, 4 mdr.

Spisning - 8 år, 4 mdr.

Kære Helen.

Et spørgsmål om vores store pige, som egentlig trives rigtig godt!
Hun har altid været småtspisende og meget slank (men stærk!)- har holdt sig på sin kurve siden fødslen stort set. Vi har været meget bekymrede over det lille mad-indtag i perioder (særligt da hun var baby), men har med tiden lært at acceptere, at sådan spiser hun altså, og hun har aldrig manglet energi (tværtimod):-)

Nu er hun startet på en ny skole, hvor de bevæger sig meget (mindst en hel lektion om dagen) og hun elsker det. MEN! Vi får desværre at vide fra lærere og pædagoger, at hun af og til går helt "sukker"kold: bliver bleg, nærmest falder om/falder i søvn, bliver irritabel osv. Vi kender udmærket tegnene, om end hun sjældent i vores varetægt når at gå SÅ kold. Det er oftest allerede i løbet af anden lektion og så efter spisefrikvarteret (som om, hun når at brænde al den energi, hun spiser der, af i frikvarteret)

Vores dilemma er, at skolen foreslår at vi tager en samtale med en diætist (enten med eller uden hende). De medgiver dog også, at hun jo har alt det med, hun har brug for, i madpakken - og problemet er nærmere, at hun ikke spiser det tids nok (eller somme tider bare slet ikke spiser, fordi hun lige den dag ikke har lyst til hvad det nu måtte være). Det er en svær øvelse for en 8 årig at få ansvaret for at ”spise forud", som det vil føles som for hende. Og omvendt mener vi lige så meget øvelsen bør bestå i, at lære ...


Annonce

... at ”administrere sin energi” lidt bedre/mere konservativt. Hun behøver jo ikke altid komme først, hurtigst, være stærkest og holde ud længst, som vi har en fornemmelse af, hun prøver… Det er vel ikke en diætist, der kan hjælpe hende med at lære det – hvem er det så? Vi har nemlig prøvet en lille måned med at give hende protein-pulver også, men det virker ikke som om, det gør en væsentlig forskel.

Hun fejler ikke noget i medicinsk forstand. Hun sover meget (mindst 11 timer om natten) og får en god morgenmad – men ikke meget, da hun har meget lidt appetit om morgenen. Derfor fylder vi masser af fuldkorn, frugt og grønt samt kødpålæg i hendes madpakker (de spiser kl. ca 10 og kl. ca 11.25) og de morgener, hvor første lektion er noget med bevægelse, prøver vi at give hende en sund snack når vi ankommer på skolen. Vi giver hende nødder og af og til (hvis de har en dag fuld af aktiviteter) to stykker mørk chokolade med. Men det virker som om hun ikke når at spise nok ift hvor hurtigt hun brænder energien af;-)

Vi hjælper hende med at slappe af (afspænding) og de har også yoga og ”meditation” i skolen – men vi har en fornemmelse for, at hun simpelthen kører i højeste gear altid og derfor løber tør for benzin for hurtigt…hvordan kan vi lære hende at disponere bedre – uden at give spisningen for megen fokus?

Tak for en super god brevkasse i mange år efterhånden;-)

Håber, du har en idé til hvad/hvor vi skal sætte ind...

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Opdragelse | 8 år

At blive storesøster - 8 år

Hej Helen Min ældste pige på 8 har for tiden nogle voldsomme udbrud, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2017 | Diverse | 7 år, 6 mdr.

Min søns udfordringer

Hej. Jeg ved ikke om jeg får alle detaljer med, men nu vil jeg prøve. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2017 | Kost og ernæring | 7 år, 2 mdr.

Spiser ikke nok aftensmad

Hej. Vores dreng er syv år. Han spiser ikke altid nok til aftensmad. Så er...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2017 | Opdragelse | 9 år, 2 mdr.

Kan 9-årig det han skal kunne?

Hej Helen. Jeg har nogle spørgsmål omkring min bonussøn på 9 år. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Udvikling | 8 år

Mor syg - nærmest forelsket i mor

Hej Helen. Vi har en søn på 4 år (30/5/13) og han er ekstrem mor syg. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annoncer

Annonce