Annonce

Annonce

Brev:

Diarre/hyppig afføring - Bekymret


24. juni 2014

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Diarre/hyppig afføring - Bekymret

Hej Helen,

Jeg skriver til dig, selvom jeg faktisk håber at mit problem ikke længere eksisterer når du har svaret!

Det drejer sig om min datter på 5 mdr, som har fået dårlig mave. Det har hun haft i 2 uger nu. Hun er, som jeg tidligere har skrevet, flaskebarn og får Pepticate og har fået det siden fødslen. Vi er ikke begyndt på 'fast' føde endnu og hun får derfor stadig kun flaske.

Problemer at, at hun har dårlig mave! Det har hun i skrivende stund haft i 2 uger nu. Det startede med halvandet døgn uden aff. - Hun fik derfor 2 x 2 ml laktulose, som tidligere fint har holdt hendes mave igang, når den blev lidt træg - Og jeg er begyndt at tage det i opløbet, så vi undgår flere dages forstoppelse med pressen og frustrationer.

Det havde god effekt og hun fyldte to bleer med helt almindelig grøn, mudret afføring. Herefter begyndte hendes dårlige mave og hun havde snildt aff. 10-14 gange i døgnet - Helt tynd, brunlig/galdefarvet. Allerede dagen efter det her startede observerede jeg blod i bleen - Ikke i store mængder, men nok til at fange mit øje. Det ligger uden på afføringen og er formentligt slimhindeblødning - Men det bliver ved!

Nu har hun aff. ca 8 x i døgnet - Mod den ene gang hun plejer. ...


Annonce

... Det skifter fra helt lyst grønt til lyst brunt - Grødet til helt tyndt. Og der er blod med ved næsten hver afføring.

Hun har været v lægen 2 gange, som mener det er virus - Dog henviste hun os sidste gang til børnemodtagelsen, da hun også havde kastet op en enkelt gang (Bare mælket/vandet) og havde haft et døgn med nedsat appetit. De tog aff. prøver, trykkede, lyttede og fandt ikke rigtig noget at sætte fingeren på. Der er ikke påvist bakterier i afføringen, så de mener også det er virus.

Hun er glad, upåvirket og spiser normalt. Hun presser når hun spiser eller lige efter, så der er afføring ved hvert måltid. Hun virker ikke til at have ondt, når hun laver i bleen.

Men jeg er alligevel bekymret! Skal jeg bare tro på at det går over af sig selv?? Får hun den næring hun har brug for, når det tit ryger lige igennem hende. (Hun vejer 8,1 kg og har derfor sul nok og har ikke tabt sig, men alligevel)

Er det noget som baby'er bare får? Hun har ikke været i nærheden af nogen med mavesyge og vi, forældre, fejler heller ikke noget.

Nogen råd, fifs - SKAL jeg reelt være bekymret og få hende undersøgt igen??

Håber du kan give lidt afklaring.

Kh. Maja

PS: Hun har ikke haft feber på noget tidspunkt!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex

Brystspænding

Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.

Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.

Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce