Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse og fald i vækstkurve


11. juni 2014

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Forstoppelse og fald i vækstkurve

Kære Helen

Tak for dine tidligere svar angående lillebror, det har været til stor hjælp!

Vi har fortsat problemer med forstoppelsen og vi er nu, med lægens ordinering, oppe på 30 ml laktulose. Det virkede fint i starten, men som det har gået tidligere med stigningerne i laktulose dosis så kommer forstoppelsen igen. Her i morges var jeg nødsaget til at give ham mikrolax (på trods af de 30 ml laktulose). Nu har jeg været til lægen og hun sagde at jeg bare skulle fortsætte med laktulosen også ville hun skrive en henvisning til børneafdelingen for yderligere udredning.

Vi har fået svar tilbage på blodprøver om cøliaki og blodprocent, begge var helt normale. Jeg pressede lidt på for at prøve movicol og hun gav sig til sidst - men hun har udskrevet noget der hedder ”Forlax Junior 4g”. Det må vi prøve i morgen tidlig- hun sagde at vi skulle fortsætte med laktulosen og evt nedtrappe den. Der står at forlax skal blandes op med mindst en halv deciliter vand - kan jeg blande det op i vandet og trække det op i en 5ml sprøjte og give ham det på den måde? Det er han nemlig så vant til med laktulosen og det går fint. Jeg er ikke sikker på at han vil drikke det af flaske, selvom vi har trænet med vand.

Han har taget 500g på siden han var 5 mdr gammel - hans vægt står stadig på præcis det samme hver gang jeg får ham vejet. Han spiser fortsat næsten ikke noget. Mos og ...


Annonce

... grød bryder han sig ikke om - han vil helst selv proppe lidt i munden. Det er dybt frustrerende for det er jo ikke så næringstæt som mos og grød.

Jeg ammer fortsat. Jeg ammer ved 13 tiden, 19.30 og enten 21 (han har det med at vågne 30-60 min efter at han er lagt og er dybt ulykkelig og her må jeg ofte amme igen) eller midnat. Når så han sover tungt plejer han at kunne sove natten igennem til morgen.

Jeg har fulgt din dagsplan i din bog, men jeg er meget splittet. Jeg har skåret kraftigt ned på amningerne for at få ham til at spise mere, men det virker ikke rigtigt til at hjælpe. Jeg er i tvivl om hvorvidt at jeg bare skal amme ham som han gerne vil, samtidig med at jeg selvfølgelig tilbyder ham mad ved siden af. I hvert fald indtil at han bliver udredt på børneafdelingen. Jeg er bare så bekymret for hans manglende vægtstigning gennem flere måneder.

Han er blevet rigtig god til at drikke vand af kop og det få han ofte i løbet af dagen.

Til sidst vil jeg spørge dig ind til at han fået røde knopper mange steder på kroppen gennem den seneste uge. I ansigtet, benene og hænderne. De forsvinder når man trykker på dem - han virker ikke til at være generet af dem. Vi har bruger altid neutral vaskepulver og samme neutral badeshampoo. Hvad mon det kan være?
Han er ellers glad nok og er meget motorisk dygtig på gulvet.

Venlig hilsen
den stadigt bekymrede mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce