Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse igen igen


14. maj 2014

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Forstoppelse igen igen

Kære Helen,

Jeg har tidligere skrevet til dig angående lillebrors forstoppelse og udvikling. Han har desværre stadig forstoppelse og vi har kørt på 10 ml laktulose i døgnet, i samråd med lægen siden 16. april (5 ml i døgnet fra 29. marts).

Vi er meget opmærksomme på at give ham vand til og mellem måltiderne, både af kop, flaske og tudekop. Desuden får han sveske, abrikos eller pæremos hverdag. Men lillebror har stadig forstoppelse. Han har 2-3 gange om ugen afføring hver anden dag, ellers kommer der afføring hverdag, men oftest som små knolde, konsistens som modellervoks eller som voksenafføring. Dette skal jeg hjælpe ham med at få ud med et termometer. Han har ondt når han presser. Hvis der ikke har været afføring hele dagen stimulerer jeg lidt med et termometer og lidt olie hvorefter at det nogle gange kommer ud.

Jeg var til sundhedsplejerske og læge i dag og de mener nu, at lillebror stagnerer i sin vækstkurve. Han spiser jo næsten heller ikke noget selvom jeg tilbyder ham måltider efter din bog hver dag. Han tager max 5-6 tsk også vil han ikke mere.

Lægen har nu ordineret 20 ml laktulose (10 ml morgen og 10 ml aften). Jeg spurgte selv ind til om ikke at det var bedre med movicol junior i stedet for, men det mente de ...


Annonce

... ikke. Planen er at han skal have 20 ml laktulose 1 uge og hvis der ikke er bedring så skal jeg øge til 30 ml i døgnet. Derudover skal jeg ind og have taget blodprøver på ham i morgen, de ville teste for cøliaki og have hans blodprocent. Jeg har læst lidt om hirsprungs og er blevet lidt bekymret for om han kunne fejle dette. Ville cøliaki ikke give diarre og ikke forstoppelse?

Lægen mente at lillebror har haft forstoppelse fra start eftersom at der kunne gå op til 13 dage imellem afføringerne da jeg ammede 100 %.

Han er jo stadig en glad og tilfreds dreng som er meget motorisk, han kryber rundt i hele stuen og vender og drejer sig. Dog er vi opmærksomme på at han ikke pludrer ret meget og det er kun vokallyde.

Selvom han er en glad dreng så føler jeg ikke at han trives i maven - det er rigtig synd for ham og jeg er så ked af at han ikke spiser noget og har forstoppelse og ikke tager på.

Hvad er dit syn på alt dette? Er det normalt at få så meget laktulose som baby eller skal vi være bekymrede for om han fejler noget?

Med venlig hilsen
bekymret mor

PS: Jeg glemte at skrive, at han fortsat kun bliver ammet udover den smule mad han får. Han vil ikke flasken. Skal vi mon prøve mere ihærdigt med at få ham til at tage flasken?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce