Annonce

Annonce

Brev:

Er ikke træt om aftenen


17. december 2007

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Er ikke træt om aftenen

Hej Helen,

Jeg har brug for endnu et godt råd.

I løbet af de sidste par uger har vi brugt mellem en time og halvanden på at få Amalie til at sove om aftenen. Hun sætter sig op, snakker, ruller rundt og meget andet og virker i det hele taget ikke særlig træt. Vi går i gang med at gøre hende klar til natten kl. 19 - og lægger hende ca. kl. 19.30. Tidligere faldt hun i søvn efter 5 min - i starten kunne vi bare forlade værelset uden problemer, men de sidste par måneder har vi skulle holde hende i hånden. Det har været strålende - men nu virker intet.

Vi har prøvet at sige godnat og gå, hvilket resulterer i at begynder at græde og rejser sig op. I starten er det en søgende gråd, men hvis vi ikke kommer, bliver det til ulykkelig gråd. Jeg har derfor vurderet, at hun havde ekstra behov for tryghed, hvilket hun selvfølgelig skal have.

Men - selvom jeg sidder ved siden af hende, eller endda tager hende med ind i vores seng (har prøvet et par gange) - så tager det altså i øjeblikket over en time hver aften. ...


Annonce

... Den ene aften tog det 3 timer! Hun er i super humør - krammer og kysser os - men virker altså ikke træt. Om morgenen vågner hun så først omkring kl. 7.30 - i weekenden først kl. 9. Hun sover ca. 2 timer om dagen i vuggestuen og de har ingen problemer med at få hende til at sove.

Skal vi til at tage kampen og gå fra hende, selvom hun græder? Jeg er ikke meget for det - især fordi hun ikke virker træt, så måske hun virkelig ikke kan sove endnu. Skal vi vække hende tidligere om morgenen i stedet for, så vi får rykket hendes søvn lidt? Har du andre idéer eller kommentarer? Hun vågner også stadig mange mange gange i løbet af natten og ender i vores seng hver nat. Det har vi ingen problemer med overhovedet - selvom mange i omgangskredsen har deres mening om, at hun kommer til at ligge der de næste mange år.

Hun er ellers super glad, er allevegne og udfordrer os hver dag på bedste vis med en selvstændighed og et temperament, jeg kan genkende fra mig selv :-). Hun er en meget dejlig pige!

Mange hilsner
Amalies mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Opdragelse | 21 mdr.

Rutiner og weekend

Kære Helen Tak for dit svar og gode råd angående mad og svingende appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce