Annonce

Annonce

Brev:

Mere urolig søvn :-)


6. februar 2018

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Mere urolig søvn :-)

Kære Helen

Mange tak for svar og gode råd.

Jeg har tidligere skrevet til dig om søskendesamsovning, og vi endte også med at flytte lillebror ind til storesøster, som var meget begejstret for det nye setup. Desværre har lillebror behov for en hånd eller trøst en del gange i løbet af natten, og vi blev trætte af at løbe frem og tilbage. Og så flyttede vi en madras ind til børnene.

Det gik faktisk helt okay. Storesøster lod sig ikke mærke med lillebrors gråd, og han va relativt god til at falde i søvn igen, hvis han vågnede op eller var ked af det, de uger de sov sammen.

Men som du nok kan fornemme, er han kommet tilbage på vores soveværelse. Det er ganske enkelt sådan flest af os får mest søvn hver nat. Og, HVIS han skal op og trøstes i armen (eller til nød op hos os i sengen), er det lidt nemmere at sidde med ham på kanten af dobbeltsengen end på en madras på børneværelset.

Nu er mit spørgsmål, om det kan passe, at han har en ekstra urolig periode lige nu? For vi synes, han vågner mere om ...


Annonce

... natten, og han er begyndt at vågne helt op og være vågen flere timer af gangen nogen gange. Og det er længe siden, det er sket sidst.

Han er blevet rigtig dygtig til at falde i søvn helt på egen hånd i sin seng. Han får en godnatsang i min eller fars favn, et kram og et kys og så bliver han lagt i sengen og falder selv i søvn i løbet af få minutter. Men om natten kan han vågne og græde af flere omgange, og her virker det oftest kun at komme op til os i sengen - dvs det lader til at handle om tryghed.

Derfor er mit tillægsspørgsmål, om det er en kamp vi skal tage, altså forsøge at holde ham i sengen? Eller om vi skal lade ham komme op?

Når han sover fint igen. lægger vi ham tilbage, og han plejer ikke at være ked af det, når han vågner i sin seng om morgenen.

Til info er han også begyndt at sove lidt mindre (i hvert fald nogen dage) i vuggestuen. Nogen gange kun halvanden time, hvor han for bare nogle uger siden sagtens kunne tage tre timer.

Vi glæder os til at høre dine tanker.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2018 | Udvikling | 17 mdr.

Mad og leg - 17 mdr.

Hej Helen. Vores datter er nu 17 måneder, og er fortsat lidt motorisk...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Slår når han er glad

Hej Helen, Min søn er nu knap 15 måneder, han har det rigtig godt og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2018 | Udvikling | 20 mdr.

Bider i fødder og skulder

Hej Helen Vores søn prøver at bide mine og fars fødder mange gange i løbet...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2018 | Diverse | 19 mdr.

Vuggestue og antal timer

Hej Helen Vores søn startede i vuggestue da han var 15 måneder. Jeg læser...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2018 | Sovevaner | 17 mdr.

Urolig om natten pga empatisk niveau

HeJ Helen. Nanna er nu 17 m. Hun har lige været i en springfase, og er ude...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce