Annonce

Annonce

Brev:

Søvn i barnevogn - 4 mdr.


22. januar 2018

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Søvn i barnevogn - 4 mdr.

Kære Helen,

Jeg har netop skrevet et brev vedrørende nattesøvn. Desværre er det ikke kun nattesøvnen vi er udfordret på, men i lige så høj grad lurerne om dagen.

Vi forsøger at give Milo to gode lurer i barnevognen hver dag. Eftermiddagsluren har altid været en udfordring, men morgenluren har tidligere været god - jeg gik en lille km, og så sov han og blev sat nede i gården. Jeg skulle nogle gange ned en enkelt gang og gå en lille tur igen, men ellers kunne han sagtens sove 3 timer. Om eftermiddagen vågnede han mange gange og vi kunne rende op og ned til ham og gå tur på tur.

Grundet den dårlige eftermiddagslur begyndte jeg at gå meget lange ture om eftermiddagen for at holde ham sovende for ligesom at indstille hans indre ur og lære ham at sove et par timer om eftermiddagen. Dermed gik jeg 2-3 timer fordi han tilmed tager lang tid om at falde i søvn om eftermiddagen. Han vågnede med det samme jeg satte vognen i gården. Det samme gør sig nu gældende for morgenluren, han vågner med det samme vognen står stille eller efter maks 20 minutter. Nogle gange kan jeg gå ham i søvn igen, men det samme gentager sig og så bliver han ofte rigtig ked af det til sidst og jeg er nødt til at tage ham med op igen.

Da jeg hverken kan eller vil gå med ham mange timer om dagen og jeg ikke kan få ham til at sove inde med mindre han sover på mit bryst, betyder det han de sidste 2-3 uger har fået meget lidt søvn om dagen. Det fungerer slet ikke, han bliver utrolig ked af det og vi er nærmest isoleret hjemme.

Jeg kan næsten tænke mig til barnevognskrisen skyldes han er blevet vænnet ...


Annonce

... til den skal vugges konstant. Jeg har derfor forsøgt at holde øje med hvornår han sover og lige inden han lukker øjnene helt kører jeg meget mindre med vognen eller lader den stå stille. Så venter jeg lidt, og går så videre og hjem igen. Indtil videre har det enten ingen effekt haft og han er vågnet igen når vi kom hjem, uanset om vi gik 5 minutter eller en time efter han faldt i søvn. Eller også er han blevet helt hysterisk når vognen står stille eller vågner kort til efter jeg er startet med at køre igen og græder helt vildt. Når først han er blevet rigtig ked af det kan han ikke trøstes og vi må skynde os hjem igen.

Optimalt vil jeg jo gerne, at jeg i hvert fald til morgenluren bare kan lægge ham i barnevognen uden at skulle gå med ham og han så bare falder i søvn selv. Jeg har også forsøgt et par dage at blive i gården og bare trille frem og tilbage, lidt vildere hvis han bliver ked af det og mindre når han var ved at sove. Han faldt umiddelbart i søvn et par gange for så igen at vågne op og klynke lidt efter få sekunder og til sidst blive helt ulykkelig. Om eftermiddagen vil jeg gerne kunne gå en god tur med ham og få noget luft, men jeg ønsker naturligvis ikke at gå 2-3 timer hver dag.

Jeg ved nu slet ikke hvordan vi skal få ham til at sove i vognen eller om jeg helt burde droppe den i en periode og i stedet forsøge at få ham til at sove i sin seng om dagen, selvom dette dog også vil kræve stor tilvænning.

Jeg håber virkelig du har nogle konkrete råd til os så jeg kan komme i gang med noget søvntræning, der ikke bare mislykkes hver gang!

Kærlig hilsen
Milos mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. februar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn hos 3 mdr. baby del 2.

Kære Helen Tak for svar. Det lyder fornuftigt og noget jeg kan bruge videre...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Døgnrytme, grød og mange amninger om natten

Kære Helen Jeg har læst lidt med i din brevkasse, og forsøgt mig lidt med...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn hos 3 mdr. baby

Hej Helen. Min søn på nu 3 måneder sover dårlig om natten. Dette har han til...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2018 | Udvikling | 3 mdr.

Min søns motoriske udvikling

Hej Helen Jeg er den stolte mor til en skøn dreng på 3 ½ mdr. Han kom til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit fantastiske svar til vores lille familie sidst. Det hjalp virkelig på natten at give ham en fast rytme i dagstimerne.

Tak fra Hannibals mor


Annoncer

Annonce