Annonce

Annonce

Brev:

Søskende-samsovning - 16 mdr.


7. januar 2018

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Søskende-samsovning - 16 mdr.

Kære Helen

Mange tak for gode svar og råd ifm storesøster og lillebrors samsovning.

Vi skrev sammen inden jul og var helt klar til at lægge storesøster (4 1/2 år) og lillebror (16 mån) på samme værelse. Desværre skete der det, at begge børn blev syge og var syge stort set hele juleferien, og det var derfor ikke lige tidspunktet at introducere nye vaner på.

Nu er begge børn raske (7-9-13), og selvom første uge i institution efter ferien var lidt hård, er de begge glade og ved godt mod.

Men, hvad gør vi nu? Skal vi bare springe ud i det i weekenden og så ellers holde fast?

Lillebror har været vant til at sove uden den ene side på sin tremmeseng, fordi hans seng har stået helt tæt op af vores, så vi nemt har kunne lægge ham ned (han sætter sig tit op halvt i søvne) eller ligge en hånd på ham.

Det har vi dog relativt hurtigt vænnet ham af med (over en lille uges tid). Så han er egentlig “klar” til at blive flyttet ind til storesøster. Han falder også selv i søvn om aftenen - dog med os i rummet. Men han har stadig brug for en hånd, hjælp med dynen etc flere gange i løbet af natten.

Storesøster er ikke super glad for ideen. Hun siger, at hun gerne vil have en voksen inde ...


Annonce

... hos sig. Vi har talt med hende om det af flere omgange og sagt, at når lillebror er klar og sover godt, skal de sove sammen, og så skal mor og far sove sammen i soveværelset. Og vi fornemmer, at hun kan overtales, men det vil kræve lidt tilvænning. Hun er også vant til, at vi holde i hånd til hun falder i søvn igen, hvis hun vågner om natten.

Så hvornår gør vi det, og hvordan bærer vi os an? Som du ved, er det en beslutning, der har været længe undervejs, og vi har glædet os så meget til at sove sammen igen, at det vil være et nederlag for os, hvis vi prøver, og det ikke virker, og vi må rykke tilbage igen.

Vi har ikke sovet sammen, siden vores datter blev født. Så hun har jo aldrig kendt andet. Vi er gået efter mest mulig søvn til flest mulige, og det har tit bedst kunne lade sig gøre, hvis vi delte os op.

Men er det nu? Eller først i den næste ferie? Og hvis det er nu, hvordan gør vi så rent praktisk? Putter en forælder begge børn alene?

Vi plejer jo både at læse og synge for storesøster, hvor lillebror får en enkelt sang på armen og derefter bliver puttet og aet lidt på ryggen i sin seng.

På forhånd mange tak. Vi glæder os meget til at høre dine tanker.

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 14 mdr.

Svært at være mor til to

Kære Helen Tak for dine råd omkring putning af vores datter, som i en alder...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Diverse | 14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen. Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annoncer

Annonce