Annonce

Annonce

Brev:

Rod i natteroderier


3. januar 2018

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Rod i natteroderier

Kære Helen.

Tak for en god brev kasse og tidligere svar.
Jeg har flere af dine bøger, som jeg ofte bruger som inspiration når vi står overfor nye problemstillinger.

Jeg er mor til to præmatur tvillinger som nu er 23 uger (18 korrigeret) og de er nogle dejlige drengene med myre i bleen, som vi kalder det og fuld fart frem.

Jeg har prøvet at få dem ind i en hvis rytme og rutine over dagen, selvfølgelig med plads til at de stadig selv regulerere mange ting. Jeg var prøvet det med at dele mælkemåltidet op så de fik når de vågnede/melder sig og igen bør de skal sove, men det fungerer ikke rigtig hos os og resulterede i det modsatte bemelig en del sjat spsining og dertil sovning. Det lader til at være bedre for dem med ca 6 flasker om dagen hvor de tager 90-200 ml ca.

En typisk dag starter tidligt nogen gange kl 5, og derfor får de en morgen lur på 30-60 min, vi vasker og får tøj på, topper af med en flaske og lur i barnevogne kl 09/09.30 ca hvor jeg triller i to timer, hvor efter de sover i vognen under et læskur til 12.30/13.30 stykker, altså en god lang lur. Her efter frokost flaske og den seneste uge opstart i grød med små smagsprøver. Så leger vi, og næste lur ligger kl 16 ca, og vare 20-60 min, op og lege og tumle igen, en flaske kl 17 ca, sidder med ved ...


Annonce

... bordet hvis vi spiser rolig aftensmad, og er ellers i armene på os eller sidder ved os om aftenen. De bliver trætte og lær til seng mellem kl 19 og 20, og puttes nemt i svøb og vuggen hvis vi fanger dem på det rette tidspunkt, og mindre nemt hvis de lige når at blive overtrætte.

De sover på eget værelse i hver deres seng. De skal tit lige vugges efter ca 30 min, hvor efter de sover videee, får en drømmeflake kl 22 ca, og her fra ændre sove/spise tiderne sig så løbende. I laaang tis var der synkront flaske kl 01 og kl 04, den ene tvilling stod op kl 05 den anden 06. Nu sover den ene tit til kl 03 og får sin flaske der, hvor sne anden er kommet ind i en dårlig stime af halv opvågninger i gråd hver 45-60 min og skal vugges i søvn længe og vågner ofte lige så snart man prøver at ligge ham. De er super hårdt at være oppe så mange gange om natten nu, samtidig med de står så tidligt op.

Nu til mit spørgsmål: har du nogle tips og råd til hvad vi kan forbedre for min ene tvilling så han undgår de mange opvågninger hvor han skal tages op?

Vi ved jo han kan sove længere stræk, han har gjort det før og sover fint i sin formiddsgslur. Jeg er ikke meget for at skulle vække dem fra deres formiddagslur, da de ofte så ikke er friske og glade.

På forhånd tak

Hilsen Camilla

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn i barnevogn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har netop skrevet et brev vedrørende nattesøvn. Desværre er...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annoncer

Annonce