Annonce

Annonce

Brev:

Baby vil amme hele natten


29. december 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Baby vil amme hele natten

Hej Helen

Så er jeg her igen efter et par måneder med kamp om at spise ordentligt og dermed også sove ordentligt. Lille bebs er nu 7,5 mdr gammel. Han har lige været syg og har kastet meget op så han har ikke villet spise noget OVERHOVEDET.

Han er heldigvis ovenpå igen nu og er i fuld gang med sin skemad og mellemmåltider, men jeg føler nu endnu en gang at jeg støder panden mod muren, og jeg ved simpelthen ikke om det er kost eller udviklings relateret.

Bebs får 3 gode måltider om dagen, 1 mellemmåltid og altid vand af kop dertil. Han spiser glad og siger selv fra når han ikke gider længere, og bliver ammet til sine lure.

Problemet er så nu at vi i en uge efter sygdommen har løbet ind og ud af børneværelset for at trøste 8-10 gange indenfor 2 timer. Og nogle gange falder han simpelthen ikke til ro før han får brystet i munden. Og herefter i løbet af natten vågner han lige på klokkeslettet efter 2 timer, og vil enten have mælk eller er lysvågen.

Vi har faste søvnrutiner, og han falder altid trygt i søvn efter amning indenfor højst 20 minutter. Det er mere det at holde ham sovende, der er en udfordring.

En dag hos os ser typisk således ud:

- Mellem 06.30-7.30: Vågner op og bliver skiftet
- 08.30: Får grød med frugtmos på (spiser ca. 80 gram)
- 10.00: Ammes til formiddagslur (sover ca. 35-45 min)
- 11.30-12.00: Frokost bestående af mos med kød/fisk (80 gram), samt agurkestave eller brød til hånden
- 13.00: I bad hvis frokosten var en beskidt affære
- 15.30: Ammes og puttes til lur (sover højst 45 min)
- 16.00: Mellemmåltid bestående af frugtmos med lidt granola i
- 17.30: Aftensmad bestående af grov mos med kød/fisk (80 gram) og udkogte gulerødder og broccoli i hånden, afsluttes nogle gange med frugtmos som dessert
- 19.45: Ammes og puttes til ...


Annonce

... natten

Herefter render vi ind og ud og trøster fra 5-10 gange indtil kl 23, hvor han får bryst i munden mindst 2 gange.

- 24.00: vågner og vil have mælk
- 02.00: vågner og vil have mælk og vil nogle gange op og lege
- 04.00: vågner og skal have mælk og hoppes på pilatesbolden for at falde i søvn igen
- 06.00: vågner og vil have mælk og slumrer lige videre 30-45 min

Han er ellers en glad og fysisk aktiv dreng når han er vågen, og er ikke inde i separationsangst fasen endnu, jeg kan sagtens efterlade ham i timevis hos hans bedsteforældre uden protest. Så jeg er ved at gå ud af mit gode skind over hans natlige aktiviteter. Har jeg nok mælk? Giver jeg ham for meget mælk? Spiser han nok rigtig mad? Eller er det mig der har givet ham super dårlige søvn associationer, og hvorledes løser jeg dem hvis jeg har?

Når han ammer falder han ikke i søvn med brystet i munden, jeg trækker ham fra før eller han gør det faktisk selv og lægger sig veltilpas med hovedet over på siden og sover videre indtil jeg lægger ham i hans seng. Vuggerutinen på pilates bolden er desværre noget der er opstået da han fik tænder og var syg (han har kronisk været i tandfrembrud siden han var 5 måneder), og er nu oppe på 5. og 6 tand der er igang med at bryde frem. Agurk virker fint på ham men jeg kan ikke rigtig smide en agurkestav med ned i sengen til ham når han sover, så det kan ikke rigtig være løsningen.

Jeg håber virkelig at det er et problem der kan afhjælpes, for alle mine aftener, nætter og morgener består lige nu af at hoppe på en pilatesbold og hive brystet frem, og både min ryg og bryst kan snart ikke klare mere da han bliver både tungere og mere bidelysten med sine tænder. Så galskaben må have en ende snart ellers føler jeg at jeg ender på koldbøttefabrikken

Hilsen den slidte mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce