Annonce

Annonce

Brev:

Dagsrytme og -søvn, 4 mdr


26. december 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Dagsrytme og -søvn, 4 mdr

Kære Helen

Glædelig jul og godt nytår!

Tak for svar på tidligere spørgsmål

Jeg skriver til dig, da jeg er ved at være noget frustreret over min søns dagsrytme samt amning om natten. Der kommerher et langt brev, for at jeg beskrive det ordentligt.

Min søn bliver 4 mdr om 3 dage. Han er en stor dreng og trives. Han vejede 7,5 kilo, da han var 3 mdr - jeg ved ikke helt, hvad han vejer nu, men han bruger str 74/80 i tøj.

Min søn har de sidste 2 mdr taget korte lure på 30 minutter i løbet af dagen - jeg synes, jeg har forsøgt alt ift. At få han til at sove mere. Jeg har gået med barnevogn, vugget ham i slyngevugge og har nu købt en tyngdepose, for at prøve at få ham til at sove mere end 30 minutter. Det har lykkedes ganske få gange at få ham til at sove en times tid.

Jeg har læst mange af dine breve vedr. døgnrytme og kan se at du anbefaler amning, når barnet vågner fra lur og at det ammes igen inden ny lur. Jeg forsøger dette med min søn, men ofte nægter han at spise to gange med så kort mellemrum. Problemet er også, at han bliver træt efter 50-60 minutter og derfor puttes til lur. Han kan således sove 6 små lure i løbet af dagen på 30 minutter. Det er ret udmattende.

Rytmen er ofte at han er vågner fra lur, ammes, er oppe og leger i ca 50-60 minutter og begynder så at blive sur, gnider sig i øjnene, gaber. Så forsøger jeg at amme ham, men det vil han sjældent. Derefter bruger jeg 10-15 minutter på at putte ham og så sover han 30 minutter. Derefter starter det forfra. Sommetider forsøger jeg at holde ham oppe i 1,5 time, hvilket resultere i en meget sur og træt dreng, som stadig kun sover 30 minutter.
Han virker sommetider træt, når han vågner, men liver op og er glad efter kort ...


Annonce

... tid.

Jeg har hele tiden tænkt, at det ville forandre sig, når han blev ældre, men han viser stadig træthedstegn efter 50-60 minutter.

Min søn er rigtig god til at sove om natten og han puttes ofte omkring kl 19-20 og sover til kl 7. Han er dog begyndt at trappe amningerne voldsomt op - det betyder at jeg ammer ham mindst hveranden time om natten.

Jeg føler virkelig, at jeg er ved at være helt udmattet med de mange natlige amninger og dagsrytme, hvor jeg skal putte min dreng mange gange.

Jeg har store forhåbninger til at opstarte på grød (han viser helt klare tegn på, at han er klar til grød) og til at det 4. Tigerspring er overstået - jeg er dog bekymret for, at det bliver ved.

Jeg vil meget gerne høre dine tanker omkring, at min søn kun kan være oppe 50-60 minutter.

Skal jeg acceptere, at min søn kun kan være oppe 50-60 minutter og sover 30 minutter eller er der noget, jeg kan ændre? Tror du, det vil ændre sig inden længe?

Jeg har set på mange af dine dagsplaner, og ville ønske, min søn kunne følge den (med 3 lure i løbet af dagen), men jeg har endnu ikke kunnet få det til at fungere. Har du mulighed for at hjælpe mig med en dagsplan, hvor der også indgår grød, som jeg kan forsøge at arbejde mig hen i mod?

Som sagt er jeg helt udmattet efter 8 dage med amninger hver og hveranden time - jeg overvejer stærkt at forsøge at give ham modermælkserstatning i håb om, at han kan sove nogle sammenhængende timer - hvad tænker du om det (han tager gerne flaske)?

Jeg håber, du kan hjælpe mig - jeg er ved at være virkelig frustreret og træt.

Jeg tror, det blev et lidt rodet brev, men håber, at jeg har fået alle oplysninger med.

På forhånd tak for svar

Med venlig hilsen
Maiken

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annoncer

Annonce