Annonce

Annonce

Brev:

Søskende-samsovning


18. december 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Søskende-samsovning

Kære Helen

Tak for din gode svar - især de to sidste vedrørende både storesøster og lillebrors søvn.

Vi har været igennem en lang sygdomsperiode, hvor både storesøster på 4 1/2 år og lillebror på knap 1 1/2 år har været rigtig syge med høj feber, snot og hoste i flere uger.

Nu er alle (7-9-13) ved at være på højkant igen, og vi overvejer nu at lægge børnene på samme værelse. Det har hele tiden været drømmen og ambitionen, men der har hele tiden været noget i vejen.

Den primære årsag er, at lillebror fortsat sover urolig og har brug for hjælp (en hånd på maven, holde hånd, tages op og trøstes eller et åbenlyst behov for at ligge tæt). Han er blevet rigtig god til at falde i søvn igen. Men vi "hjælper ham" gerne 3-6 gange i løbet af en nat. Nogle gange mere - med mindre han selvfølgelig bliver hevet op i vores seng.

Han står (ifølge vidunderlige uger) over for et udviklingsspring, og vi tænker derfor på, om vi (igen) skal udskyde samsovningen, til vi er på den anden side af springet?

Storesøster sover nogenlunde men har stadig jævnlig mareridt og er for alvor blevet opmærksom på sine omgivelser og spørger ofte ind til røvere og uhyrer. Vi taler med hende om det og prøver så vit muligt at afdramatisere. Men vi regner med, at det vil være en stor omvæltning for hende, når den voksne rykker ud af soverværelset.

Som det er nu, skiftes vi til at ...


Annonce

... sove ved hvert barn (en ved siden af storesøster på en boksmadras og en i dobbeltsengen med lillebror ved siden af i tremmesengen).

Vi er helt klart på at tage kampen og lære dem, at nu er det sådan det er. Børnene sover sammen, og de voksne sover sammen. Vi vil bare være sikre på, at vi vælger det bedst mulige tidspunkt at gøre det på.

Min umiddelbare frygt er, at en af os alligevel kommer til at sove på en boksmadras inde ved børnene, fordi de fortsat græder / kalder i løbet af natten. Og så vi måske lidt vidt?! Med mindre du tænker, at de trods alt lærer noget af at se konstallelationen og på den måde lærer, at de nu skal til at sove sammen de to?

Jeg håber, du kan hjælpe os med dine tanker.

På forhånd tak og rigtig god jul.

Kærlig hilsen
L

PS: Jeg glemte at skrive, at vi overvejer, om vi skal udnytte juleferien til at forene børnene på børneværelset. Der ha vi 10 sammenhængende fridage, hvor vi har fleksibiliteten til at prøve det af.

Dvs ingen skal tidligt op, så hvis de vækker hinanden, bliver vi måske ikke helt lige så stressede over det. Og de voksne kan også nappe en middagslur, hvis det skulle gå helt galt.

Men hvis du tænker, at det er dumt med lillebrors udviklingsspring lige rundt om hjørnet (ifølge Vidunderlige uger-appen begynder springet om en lille uge - altså præcis der, hvor vi ville rykke rundt), venter vi lidt endnu.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 14 mdr.

Svært at være mor til to

Kære Helen Tak for dine råd omkring putning af vores datter, som i en alder...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Diverse | 14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen. Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annoncer

Annonce