Annonce

Annonce

Brev:

Søvn for en dreng på 5 måneder - del 2


7. december 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Søvn for en dreng på 5 måneder - del 2

Hej Helen

Mange tak for dine råd i mit forrige brev om vores søn og hans søvnmønster. Jeg har dog et par opfølgende spørgsmål ang. søvn og nogle spørgsmål omkring ham generelt :)

1) Din dagsplan for min søn er rigtig fin, men jeg har svært ved at holde ham i mere end max 2,5 time af gangen, da han kun sover i 40 min. (det arbejder jeg på at forlænge) fra kl. 7, går der fx. kun ca. 1-1,5 time før han skal puttes igen. Han når derfor at få mange små lure i løbet af dagen - Jeg har svært ved at se hvordan jeg skal ændre det?

Det giver også lidt udfordringer i forhold til at amme ham i søvn, da han jo naturligvis ikke er sulten så hurtigt. Hvad gør jeg her? jeg vil gerne undgå at han vænner sig til at være i mine arme mere end højest nødvendigt. (jeg bærer ham nu, da han selvfølgelig skal have sin søvn)

Jeg vil gerne amme ham i søvn, som du foreslog, men hvad gør jeg når vi skal nogen steder hen? eller hvis han skal passes? (han er ikke blevet passet endnu - og der går måske lidt tid)

2) Har du nogle forslag til hvordan jeg kan aktivere ham, så han er stimuleret bedst muligt efter hans alder? Han drejer rundt om sig selv, når han ...


Annonce

... ligger på maven, og bakker også, men ruller ikke endnu. Vores sp har rådet os til at han ikke må ligge på ryggen og lege, da hans baghoved er fladt - vi har dog en pude, som han nogle gange ligger på.

3) Da barnevognen har været nærmest umulig at få ham i, har jeg haft svært ved at komme ud med ham - han kan nemlig heller ikke lide sin autostol. Jeg er ved en fejl aldrig kommet i en mødregruppe, og har ikke selv haft brug for en, men nu er jeg bekymret for at han ikke udvikler sig socialt, når han ikke kan spejle sig i andre børn på sin egen alder. Hvad tænker du her?

4) Efter vi har startet med grød, har hans mave slået knuder, og vi har været nødt til at bruge movicol for at hjælpe ham (dog uden resultat efter 2 dage) Han er vild med maden og åbner gladeligt munden, når vi nærmer os med skeen, men jeg er bange for presse maven mere end den er klar til. Hvornår skal vi bevæge os over i fx. grønsagsmos og et 2. måltid? Lige nu får han majsgrød med sveskemos, og det holder jeg mig selvfølgelig til indtil hans mave fungerer bedre.

Jeg har ønsket mig din bog om søvn i julegave, så den håber jeg på at få :)

Med venlig hilsen
Henriette

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Legetøj

Barnet har bedst af det nære samspil der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.

Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet egne sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Maling skal være giftfri og må ikke skalle af. Tøjdyr og dukker skal kunne vaskes og du skal sikre...

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce