Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove i egen seng - 9 måneder


7. december 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 9 måneder

Hej Helen

Jeg har den seneste tid læst mange af dine råd i brevkassen, da min datter ikke vil sove i egen seng. Jeg ved ikke, hvilke af rådene jeg skal følge - jeg føler behov for specifikke råd til lige præcis vores situation.

Vores datter er knap 9 måneder. En meget nem og glad pige. Hun har sovet i egen seng siden hun blev født, og hun er kommet over i vores seng, når hun er vågnet tidlig morgen. Hun har altid været nem at putte. Hun kom på eget værelse, da hun var 6,5 måned, og putning fungerede stadig fint. Da hun blev 7,5 måned blev det sværere og tog længere og længere tid. Vi kunne ikke overskue det og tog hende ind i vores seng. Her er hun blevet puttet og har sovet siden da. Mega dårlig vane ja - men det har fungeret. Hun falder i søvn med det samme i vores seng - hvis altså vi bliver liggende hos hende til hun næsten sover. Hun sover dejligt og roligt, og de få gange hun vågner om natten, putter hun sig ind til mig og sover videre. Ammes en enkelt gang om natten.

Vi vil så gerne tilbage til, at hun sover i egen seng, både så vi kan sove bedre, og så vi ikke skal frygte, at hun falder ned. Det kunne også være skønt at slippe for den nat-amning, så hun sover igennem.

Hun kravler, rejser sig op af alting, og hendes krop er i gang hele tiden. Om natten vågner hun flere gange ved, at hun pludselig står på alle 4. Jeg ved fra din brevkasse, at hun kan have svært ved at finde ro pga den store motoriske udvikling pt. Vi har nu i tre dage kæmpet med at få hende til at sove i egen seng. Hun græder og græder og græder. Jeg sidder hos hende med en hånd på hende, synger, tysser, går ud, kommer ind osv osv. Igen følger jeg en masse råd. Men hun er SÅ ulykkelig. Badet i sved og tårer og vil klamre sig til mig. ...


Annonce

... Jeg tager hende op, og hun gisper og hulker og falder straks til ro i mine arme. Her skal hun ligge et godt stykke tid før det lykkes at lægge hende igen.

Jeg læste et af dine breve, at hvis de klamrer sig til en, så har de virkelig brug for dig, og så skal man lytte til det. Derfor ved jeg ikke, om vi skal tage den kamp om at sove i egen seng??

Hendes rutiner er faste:
Står op ca. 6.30-7.00. Hygger. Grød.

Puttes i barnevogn ca. 7.30-8.00. Hun er vildt træt en time efter hun er vågnet fra nattensøvnen. Sover 1-2 timer. Vågner ofte efter en time, fordi hun laver i bleen.

Formiddagsmad. Leger.

Frokost.

Ammes. Middagslur ca. 11.00-12.00. Sover 2 timer. Leger.

Eftermiddagsmad.

Eftermiddagslur ca. 16.00. Sover 1 time. Leger.

Aftensmad 17.30. Bad hveranden dag. Nattøj. Hygge i sofaen. Natgrød. Hygge i sofaen.

Ammes. Puttes ca. 19.30. Putterutiner altid ens. Børste tænder, sutteklud, sut, godnatsang, nusse pande og hår.

Hun sover rigtig godt om dagen, og det er aldrig et problem at putte hende i barnevognen. Min kæreste har foreslået, at jeg prøver at putte hende i hendes seng om dagen, så hun kan blive tryg ved den? Er det en god idé?

Jeg har også overvejet at droppe kampen om egen seng, og så fjerne vores sengestel, så madrasserne er direkte på gulvet. Hvis altså hun skal blive ved med at sove hos os. Så er der ikke langt at falde. Men egen seng vil nu være at foretrække. Spørgsmålet er så bare, om det skal være nu, eller om det skal være senere? Åh vi er sådan i tvivl. Jeg starter på arbejde om et par måneder, og jeg frygter at være vildt træt fordi det putning ikke fungerer.

Jeg tror jeg har fået alle oplysninger med nu. Jeg håber du kan hjælpe os videre.

Hilsner fra en mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Hjælp til nattesøvn

Hej Helen. Jeg skriver, fordi vi har brug for er godt råd til at få en bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

At lære at falde i søvn selv - 11 mdr.

Kære Helen Mange tak for dine tidligere svar. Min datter er nu lidt over...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annoncer

Annonce