Annonce

Annonce

Brev:

Vågen længe om natten


5. december 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Vågen længe om natten

Kære Helen,

Tak for dit sidste svar! Det er altid dejligt med brugbare råd!

Denne gang vil jeg gerne spørge til søvn. Vores datter har sovet super godt siden hun stoppede med natflasken i 10 måneders alderen. Hun havde længe en sen søvnrytme og var lidt svær at putte (og sov længe om morgenen) men sov til gengæld igennem hver nat. Hun havde en kort overgang da hun lige var startet i vuggestue i 12 måneders alderen hvor hun en gang eller to om ugen vågnede om natten og havde svært ved at falde i søvn igen, men det stoppede helt da jeg begyndte at lægge en masse sutter til hende i sengen. Og hun sov så igennem hver nat i mange måneder. Det lykkedes os også at få flyttet hendes døgnrytme da hun gik over til kun en lur så hun siden september har sovet fra 19-19.30 til 6.30 ca... hun sover pt 11-11,5 timer om natten og 2-2,5 timer om dagen.

Problemer er at hun de sidste to måneder er begyndt at vågne om natten og være rigtig svær at få til at sove igen. På gode uger er det kun en gang om ugen (til gengæld ofte vågen op til 2 timer) - på dårlige uger er det ca hver anden dag. Problemet har været at vi ikke kunne få lov at gå fra værelset når først hun var vågnet - selvom hun havde lagt sig ned og virkede til at sove, så vågnede hun med garanti når vi forsøgte at snige os ud. Nu har jeg de sidste to-tre uger "øvet" med hende at hun falder i søvn til natten ved at jeg går til og fra, og ...


Annonce

... hun falder nu i søvn selv på 10 minutter.

Jeg har haft nogenlunde held med at kopiere dette set-up til om natten. Men så kalder hun bare pludselig flere gange på en nat med 30-45 mins mellemrum (måske er hun slet ikke faldet i søvn i mellemtiden - et par gange har jeg siddet udenfor værelset og kan høre at hun længe ligger og roder med sine sutter og virker vågen). Indimellem tager vi hende med ind i seng - det hjælper nogengange - andre gange ligger hun stadig vågen længe.

Hun trives virkelig dårligt med disse vågne perioder om natten. Hun kompenserer ofte med en længere lur dagen efter - i dag f.eks. 3 timer. Er det ok? Vuggestuen nægter at vække fra lur, så det er svært at gøre så meget ved det. Jeg har skrevet ned hvor meget hun sover hver dag og kan godt se at hun (når ikke lige hun er vågen om natten) sover til den gode side - ofte 13.5-14 timer - men det har hun mere eller mindre altid gjort - og der er heller ikke nogen sammenhæng med at hun vågner de nætter hvor hun har sovet meget døgnet før - nærmest tværtimod. Jeg tænker også om det er alderen? Men 16-17 måneders alderen burde vel være en nogenlunde rolig periode?

Jeg håber du kan give nogle fif til uafbrudt nattesøvn eller i det mindste kortere vågenperioder, for vi er godt nok lidt trætte - og kede af at se at vores datter har svært ved at finde overskud til hverdagen når hun har sovet dårligt om natten.

Mange hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forevig dine bedste babybilleder i en CEWE FOTOBOG

Med et spædbarn vokser også glæden til fotograferingen. De mange fine billeder af det lille nye familiemedlem fortjener at blive vist frem og foreviget. For fotobegejstrede forældre er det derfor oplagt at lave en personlig CEWE FOTOBOG.

Du bestemmer selv, hvad bogen skal indeholde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. december 2017 | Udvikling | 19 mdr.

Motorik - 19 mdr.

Hej Helen Jeg vil gerne høre om du har nogle gode lege og øvelser til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Opdragelse | 19 mdr.

Lære at vente

Hej Helen Jeg har brug for lidt råd og vejledning med hensyn til at lære og...

Læs hele brevet og Helens svar


8. december 2017 | Sovevaner | 20 mdr.

20 mdr og bange for at sove?

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores pige på 20 mdr har udfordringer...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2017 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Spiser ikke ret meget til aftensmad

Hej Helen Min søn spiser ikke ret meget til aftensmad. Han spiser virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2017 | Sovevaner | 14 mdr.

Urolig søvn sidst på natten

Kære Helen Tusind tak for dine tanker ang afvænning af sut for vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Julekalender-nyhedsbrev

med nye præmier hver dag

Dagens præmie: "Kravle Start pakke" fra GoBabyGo

Værdi kr. 396,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for svar. Selvom jeg inderst inde godt ved, at der nok ikke er det store at gøre ved vore urolige nætter - andet end at vente på hun bliver større - så er det altid rart at vende det med dig alligevel.

Jeg synes det er så synd, at du aldrig ser alle de små søde, som vi snakker om. Så her er ihvertfald et billede af vores lille datter - det glade barn.

Kærlig hilsen Stine


Annoncer

Annonce