Annonce

Annonce

Brev:

14 mdr. og er frisk meget tidlig morgen


4. december 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

14 mdr. og er frisk meget tidlig morgen

Kære Helen,

Nu skriver jeg til dig igen.

Vores søn på 14 mdr. vågner meget meget tidligt dvs. imellem kl. 4.30 og 5. Nogle gange er det med gråd og andre gange med pludren. Problemet er, at vi ikke har tid eller mulighed for at få ham til at sove igen, da vi selv står tidligt op - kl. 4.45, da min mand skal afsted kl. 5.30, og jeg skal afsted med vores søn kl. 6.15.

Det er som om, at vores søn kan fornemme, at vi står op, selvom han sover i sit eget værelse med halvt lukket dør (det har han gjort i 5 mdr.). Vi lister ned i stue-etagen, hvor vi ordner det hele, så der er ingen larm fra vores side. Nogle dage kan han dog godt sove "længe", og så må jeg vække ham lidt i kl. 6. Det er ikke fordi han er sulten så tidligt, og han får havregrød i vuggestuen omkring kl. 6. 45.

I weekenderne er det også op og ned med at sove. Vi prøver at få ham til at sove mere f.eks. ved at sætte os sammen med ham i en lænestol på hans værelse. Det er dog sjældent, at det lykkedes. Og vores seng forbinder han bare med en ...


Annonce

... legeplads. I den weekend, som vi lige har haft, sov han til kl. 6.15 om lørdagen men kun til kl. 5 om søndagen, selvom vi havde været på farten hele lørdagen. Han sover to lure i vuggestuen af 1 ½ times varighed og powernapper ikke på vej hjem. Han er aktiv om eftermiddagen, når min mand henter ham ved 15-tiden men kan så godt være lidt pylret lige før aftensmaden.

Det er også op og ned med mælk om natten. Nogle dage kan han sove igennem uden mælk, og andre dage kan man ikke få ham til ro uden en flaske. Og når klokken bliver 3 om natten, har vi overgivet os, da vi jo som sagt selv skal tidligt op. Det har også gjort, at vi har droppet drømmeflasken, da det ikke passede til vores rytme med tidligt i seng, og vores søn vågnede bare senere og ville have mere mælk. Han får mælk til sin aften havregrød kl. 18.45- kommer i seng ca. kl. 19.30 og sover kl. 20 (+/- 15 min).

Har du nogle ideer/gode råd til søvnen, og hvordan vi slipper flasken om natten?
Vi må tage tyren ved hornene i juleferien.

Med venlig hilsen
Sabine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2018 | Diverse | 15 mdr.

Den rette vuggestue?

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg er meget i tvivl om, hvorvidt min søns...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Udvikling | 14 mdr.

Rigtig meget gråd

Hej Helen . Jeg har igen brug for nogle gode råd og tanker fra dig... Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

14 måneder og svært ved at falde i søvn

Kære Helen. Vores dejlige datter på 14 mdr har svært ved at falde i søvn om...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sovevaner | 15 mdr.

Spise og søvn rutiner

Hej Helen Vores søn på 15mdr startede i vuggestue slut oktober sidste år, på...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex

Ører

Mange børn lider af øreproblemer og har ofte mellemørebetændelse. Det er vigtigt at børn bruger hue og undgår kulde og træk på ørerne. Det gælder om at undgå forkølelse, som ofte er medvirkende faktor for mellemørebetændelse. Børn der har ondt i ørerne vil ofte tage sig til øret og dreje hovedet fra side til side. Tit vil de have svært ved at sove, da trykket i mellemøret stiger, når barnet ligger ned og derved forøges smerten. Det kan derfor være en god idé at have barnet hovedgærde. Evt....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce