Annonce

Annonce

Brev:

Baby sover for meget om eftermiddagen


21. november 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Baby sover for meget om eftermiddagen

Hej Helen

Vi har en sød og dejlig pige på syv måneder. Hun udvikler sig rigtig fint og kan alt det hun skal kunne. På trods af spændinger i nakken har hun kunnet rulle fra ryg til mave og omvendt siden hun var fire måneder, så hun er en sej lille en.

De sidste par måneder har vi dog kæmpet med hendes søvnmønster, da det har ændret sig meget. De første 5 måneder sov hun egentlig meget fint fra ca. Kl. 19 til 5-6 med et par afbrydelser, og nogle gange kun én. Om dagen plejede hun at tage 3-4 kortere lure. Nu er hun kommet ned på to længere lure om dagen, men eftermiddagsluren er meget lang. Vores dag og nat ser nogenlunde sådan ud:

Kl. 06.30-7: Grød til morgenmad
Kl. 09: Frugtmos, frisk frugt og/eller mælk til mellemmåltid.
Kl. 09.30: Formiddagslur på 45-60 minutter.
Kl. 11.30-12: Grøntsagsmos til frokost.
Kl. 13: Eventuelt mælk inden eftermiddagslur
Kl. 13.30: Eftermiddagslur
Kl. 17-17.30: Grøntsagsmos med kød til aftensmad.
Kl. 18.30-19: Mælk før sengetid.
Kl. 00-01: Mælk
Kl. 03-05: Vågen, glad og frisk. Får lidt mælk omkring kl. 4.
Kl. 05-06/6.30: Sover igen

Dagen går egentlig fint indtil eftermiddagsluren, selvom hun de sidste dage også har virket lidt pivet/træt i løbet af formiddagen. De sidste dage har hun heller ikke spist eller drukket godt, men det er måske bare en dum periode. Normalt går det fint indtil eftermiddagsluren. Hun bliver så lagt og så lader det til at hun kan sove uendeligt meget. Vi har prøvet lidt forskelligt. For det meste har vi vækket hende ...


Annonce

... efter ca. 4 timers lur, hvor vi så kan holde hende oppe til kl 19. Vi har også prøvet at vække hende efter 2-2,5 time, som du anbefaler, men det fungerer slet ikke. Vi får en meget trist pige, der hverken vil spise eller drikke og det ender med at vi må give op tidligt og lægge hende. I går prøvede vi at lade hende sove men endte med at vække hende efter 6 timer. Aftenen gik egentlig fint og hun var frisk, men hun holdt ikke mere end et par timer, hvorefter hun blev puttet igen. Natten var dog meget dårlig.

Jeg tænker at det heller ikke er hensigtsmæssigt at hun sover så meget om eftermiddagen i forhold til hendes udvikling. Men på den anden side er hun så træt om aftenen, at hun for det meste ikke får særlig meget ud af aftenen. Jeg kan ikke finde ud af, om det er bedst at kæmpe videre og blive ved med at vække hende for at have nogle nogenlunde faste tider for mad og søvn? Eller om vi skal lade hende sove om eftermiddagen til hun selv vågner, i håb om at hendes søvnmønster tilpasser sig naturligt med tiden? Vi er bare så bange for at hun vil være vågen hele natten. Vi synes nemlig, at det er hårdt nok i forvejen at hun er vågen kl 3-5. Selvom vi lader hende ligge i sengen, så er en af os vågen de to timer for at give hende sutten ved behov og trøste når hun så bliver træt igen ved 5-tiden.

Vi er bare så udkørte og desperate, og håber så meget på, at vores lille pige snart får en nogenlunde søvnrytme. Vi håber virkelig du kan hjælpe med nogle gode råd.

Venlig hilsen
De håbefulde forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Hyppige opvågninger - 7 mdr.

Kære Helen, Jeg kunne rigtig godt tænke mig lidt råd til vores datters...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Udvikling | 7 mdr.

Ny mad og lære at kravle

Kære Helen. Tusind tak for din hjælp indtil videre. Særligt dit seneste svar...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Den bløde plet, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Der findes flere fontaneller og det skyldes at barnets kranieknogler ikke er vokset helt sammen, når det bliver født. Det at knoglerne er bevægelige har betydning under fødslen, hvor hovedet naturligt udsættes for et stort tryk. Samtidig sikrer bevægeligheden også at der er plads til at barnets hjerne kan vokse. Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen.

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce