Annonce

Annonce

Brev:

Søvn 7 ugers baby


29. oktober 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Søvn 7 ugers baby

Hej Helen.

Mit spørgsmål drejer sig om vores datter på 7 uger som har fået svært ved at sove.
Det er især om aftenen det er problematisk. Om dagen sover hun for det meste lange stræk hun skal dog stadig vugges eller på anden måde hjælpes til at sove, og hun sover noget uroligt med pressen/ given sig mange gange i løbet at søvnen. Hun sover som oftest igennem dette, men kan indimellem vågne.

Om aftenen omkring ved 7-8 tiden når hun har spist, har hun meget svært ved at falde i søvn. Hun er spilvågen, og efter et stykke tid begynder hun at blive "hektisk" med arme der flyver rundt, og man kan se på hendes øjne og bevægelser at hun reagerer på alle lyde.

Vi har selvfølgelig prøvet alt muligt. At vugge hende i liften og armene og i en slynge på alle mulige og umulige måder ledsaget af diverse forskellige beroligende schh lyde.
Udover at være meget vågen virker det også som om søvnen forstyrres af luft i maven.
Hun sluger meget luft når hun spiser( hun spiser meget hurtigt) og selvom jeg bøvser hende undervejs, og efter virker det som om hun har svært ved at komme af med dem.

Hun har været forkølet længe. Der kommer ikke snot ud af næsen, det virker som om slimen/ snottet udelukkende sidder i halsen. Og når hun sover laver hun hun en lyd som om hun presser i halsen og hun åbner munden og spænder tungen som om hun gerne vil hoste men ikke kan. Nogen gange gør hun dette i intervaller af ca 3 ...


Annonce

... min hele søvnen igennem.

Det lyder også som om der kommer små bøvser ud indimellem. Der kommer også indimellem luft ud den anden vej. Ved ikke om dette hænger sammen med søvnløsheden eller om det er to forskellige problematikker.

Vi forsøger at skærme hende for indtryk i løbet af dagen for at undgå at hun bliver overstimuleret om aftenen, men det virker ikke som om det gør en forskel.

Vi er lidt pressede fordi vi også har en dreng på 4 år, og lige nu føles det som om jeg konstant er i soveværelset hos vores pige hvor jeg enten ammer eller forsøger at få hende til at sove. Hun sover allerbedst ovenpå mig og giver sig meget mindre når hun ligger der, men det bliver lidt uoverskueligt i længden når man ved at næste gang hun vågner starter det hele forfra. Hvis man forsøger at lægge hende fra sig efter hun har ligget der et godt stykke tid, vågner hun ofte op. Vi svøber hende ofte for at holde på de fægtende arme, men hvis hun skal forblive sovende kræver det ofte at man har en hånd ovenpå hende. Lige så snart hun bliver lagt begynder " presseriet".

Vil så gerne hjælpe hende til at få en mere rolig søvn, er også selv ved at løbe tør for overskud, da jeg ikke rigtig kan sove for hendes lyde/ pressen.

Jeg giver hende indimellem saltvand eller modermælk i næsen for at løsne slimet men det virker ikke som om det gør den store forskel.

Håber du har nogle gode forslag:-)

Med venlig hilsen
Anna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Kan ikke sove uden sut i munden

Hej Helen Min mand og jeg fik på et tidspunkt rådet ‘at vi skulle amme i...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Hvor lang tid må man svøbe et barn?

Hej Helen Vi svøber vores pige i et tæppe, når hun skal sove. Hvor lang tid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce