Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - tilbage på sporet igen?


24. oktober 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Søvn - tilbage på sporet igen?

Hej Helen.

Her kommer endnu et af de evindelige spørgsmål omkring søvn.

Jeg har en datter på nu 11mdr der 1 oktober startede i vuggestuen.

Før opstart har hun sovet fra 19-19.30 (puttet kl.18.30-19) og sovet første lur fra 9.30-10 til 11 og anden lur 13.30-14 og til 15-16. Og har selv kunne falde til ro.

Hun startede med at blive virkelig forkølet da hun startede, som satte sig til mellemørebetændelse, hvor hun samtidig fik to fortænder oveni, hvilke jo selvfølgelig alt sammen påvirkede søvnen, det varede en 14 dages tid. Men nu er det som om vi bare slet ikke kan komme tilbage på sporet igen! Og synes det er kommet så langt ud at jeg har set mig helt blind på hvad jeg skal stille op, og følelsen af at være en dårlig mor fylder lige nu så meget, at jeg er helt grædefærdig!

Alle søvn situationer er pt en kamp af en anden verden og hun sover pt kun 1 time fra kl.10-11 stykker og ellers først mellem 18-19 alt efter hvor pyldret hun er blevet.
Hub kan vise trætheds tegn, gnide sig i øjnene, gabe og pyldre - men forsøger jeg at putte hende græder hun som pisket og vil slet ikke falde til ro!

Til første lur kan jeg komme afsted med at vugge barnevognen, men hun sparker voksiposen op, vrikker hovedet fra side til side, græder, ligger og bider i sutten og brokker sig længe før hun overgiver sig.

Til anden lur har jeg mere eller mindre givet op, jeg har forsøgt at vugge hende i armene, hvilke hun protesterer vildt i mod ved at vride sig, græder, gå i bue. Jeg har forsøgt at ligge hende ved siden af mig i vores seng, men hun vrider sig hele tiden om på maven og vil op og kravle og selvom hun gnider sig helt vildt i øjnene vil hun heller ikke her finde ro. Har forsøgt at lade hende sidde og kigge i barnevognen og så ligge hende ned efter flere træthedstegn og det både i og uden bevægelse og på trilletur, men så græder hun som pisket, går i bro, hiver huen af, forsøger at komme op, vende sig osv. Bryst som hun også før har kunne finde ro ved hjælper heller ikke. Jeg har gået med hende i vikle og igen selvom hun faktisk nogle gange sidder og "nikker" og lukker øjnene, "vågner" hun op igen og protestere.

Putning til nat er ligeledes en kamp da hun jo på dette tidspunkt nu er mega overtræt og kravler nærmest på væggene. Før så aftenen og putning således ud: aftensmad kl.18, geare ned, begynde nat ritual, ud og blive puslet, nattøj, ...


Annonce

... tandbørstning og godnat sang, bryst, over i egen seng og så sov hun.

Bryst hjælper ikke længere til at finde ro, har prøvet flaske som kun sjældent kan "slå hende ud" men er jo ikke interesseret i at gøre hende afhængig af det nu, plus at hun ofte får ondt/luft i maven og uro og vågner efter et par timer alligevel.

Aftengrød fungere slet ikke, da hun så roder rundt i sengen en times tid, da hun så skal af med afføring og falder ikke til ro efterfølgende. Lader jeg hende bare brokke sig i sengen og rejse sig op går der timer før hun falder til ro og det ender med hun bliver dybt ulykkelig. Det der fungere er "voldsom" vuggen op og ned lige nu men dog er det også med kamp hvor hun spræller, går i bue, brokker sig, græder før hun vil finde ro ved det.

Hun har en kanin bamse som hun sover med og før har fundet rigtig god ro ved at ligge og nusse på øret. Nu "kaster" hun den bare rundt. Jeg har da vi fik mistanke om at der var noget med ørene hævet seng og barnevogn uden effekt. Og om natten har hun mange opvågninger, men der er hun alligevel sjældent vågen vågen.

Hun har i sag fået tjekket ørene, hvor vi fik beskeden om at det måske stod lidt væske i det ene men det var ikke noget man gjorde noget ved.

Om ikke andet har alt den manglende søvn resulteret i at hun pyldre mere og mere og er nu også begyndt st være rigtig ked i vuggestuen, hvor hun ellers har været glad for at være. Og jeg kan næsten ikke bære det mere, da jeg bare slet ikke føler jeg kan gøre noget for min lille pige! Og det synes bare at blive værre og værre!

Hun er ellers glad, nysgerrig, vil gerne spise og drikke. Motorisk sker der meget hun vil meget gerne op at stå og "gå" med hjælp (gåvogn, os, langs vægge, borde, stole osv)
Og kan næsten holde balancen selv stående. Dog er bleskift og tøjskift også ofte noget der giver grund til tåre.

Jeg har selv tænkt at opstart i vuggestuen, separations angst, motorisk uro, og sygdom har indvirkning, men det bekymre mig det har stået på så længe og at det synes at blive værre.

Som nævnt er jeg oprevet over situationen, at jeg nu slet ikke synes jeg kan se hvornår hun er træt, for selvom jeg synes alle trætheds tegn er der vil hun ikke sove. Det bliver nærmst et "overgreb" når jeg skal prøve at hjælpe/"tvinge" hende til at sove når hun ikke vil. Føler slet slet ikke jeg kan hjælpe hende!

Hilsen
en meget meget meget fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Mekonium

Mekonium er betegnelsen for den første afføring som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det der kommer ud er det fostervand, som barnet har slugt da det lå inde i maven. Det indeholder balndt andet hår og afstødte hudceller.

Når barnet begynder at få mælk bliver afføringen langsomt mere gullig og grødet og med en let sødlig lugt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce