Annonce

Annonce

Brev:

Vågner om natten og vil ikke sove igen


23. oktober 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågner om natten og vil ikke sove igen

Hei Helene

Min datter vil ikke sove om natten og hun i dag 1,5 år.

Vi har haft søvnproblemet problem siden marts 2017. Jeg ammet dengang og pludselig i marts kom problemet. Efter jeg havde ammet hende om natten ville hun ikke falde i søvn igen. Vi prøvede og løse problemet på flere måder.

Først endret vi natamningen til natflaske, efterfølgende kom hun på eget værelsen sidst i april. Tilsidst sluttet vi med flasken på natten. Min datter valgte selv og slutte med amningen, og modermælk blev til modersmælkerstatning.

Hun tog det riktig flott at komme på eget værelse og har aldrig vist tegn på hun ikke trives i egen seng og på eget værelse. Hun vil ikke sove med os i vores seng. Hun bliver urolig. Vi oplever hun finner mere ro i sin egen seng.

Vi har siden marts haft nogen gode dage, men sammenlagt har vi oplevede at hun har sovet igennem 10-20 gange . Sovet igennem er for os at hun vågner 1-2 gange får sutten og sover med det samme igen. 3-5 gange total har hun sovet natten igennem. Dette er ofte kun sket når hun er kommet sent i seng (kan skyldes meget forskelligt).

Min datter har fine rutiner dagen igennem. Sover hverdag i børnehaven 1-1,5 time fra kl. 11.30. Hun er meget aktiv af sin alder, fremme i skoene og udforsker verden og de mennesker som hun møder. Hun trives rigtig godt i børnehaven og elsker at være der. (Vi bor i Norge og der starter de direkte i børnehave når de er 1 år)

Vi har fine rutiner om aftenen; aftensmad, bad, hygge, en lille flaske med mælk inden på hendes værelse i skødet på mor eller far. Vi sidder på en stol ved siden af sengen til hun sover og det tager mellem 5-15 minutter. Hun kommer i seng når hun viser ...


Annonce

... tegn på træthed, lægges mellem 18-19.00, oftest kl 19.00 og aldrig efter kl. 19.00, da bliver hun overtræt.

Vi høre hende 0-2 gange før vi går i seng kl. 22. problemet løser hun ofte selv eller vi giver hende sutten som hun ikke finder (hun har masser af sutter i sengen) og hun sover med det samme.

Mellem kl. 00-01 da starter det. Hun vågner og vi kan ikke få hende til at sove igen. Dette står på mellem 2-4 timer stort set hver nat.
Hun virker nogen gange frisk og ikke lyst til og sove mere. Men ofte opplever vi også en pige som virker ulykkelig, træt og vil gerne sove men kan ikke finde ro. Vi prøver at snakke med hende, stryge hende på ryggen, berolige hende. Vi sidder på en stol ved siden af hende eller ligger på en madras ved siden af hende med hånden ind til hende så hun ved vi er der.

Men ingen får sovet.... min mand og jeg skiftes hver nat og vi gruer os for hver nat. Hvor lang tid skal vi være vågen igen. Vi er trætte!

Vi tror hun er meget plaget af sine tænder som kommer ud. Flere hjørne tænder er kommet ud og flere er på vej.

Det gør ondt at se min datter er træt om dagen på grund af de manglende timer om natten. Ofter får hun lov til at sove til hun vågner om morgen når hun har været oppe om natten. Sover ofte til kl. 7.00.

I børnehaven har vi aftalt hun får lov til at sove 2 gange om hun har behov for det. Jeg tror ikke på min datter bliver lykkerligere af at vi nægte at sove når hun er træt. Hun er alltid træt når vi lægger hende kl. 19.00. Yderst sjælden vi har problemer.

Hvad skal vi gøre for at hjælpe vores datter med at sove natten igennem?

Håber du kan hjælpe os! Den første søvnspecialist kunne ikke hjælpe.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce