Annonce

Annonce

Brev:

Pludselig begyndt at vågne


10. oktober 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Pludselig begyndt at vågne

Kære Helen

Først og fremmest vil jeg gerne sige mange tak for en helt fantastisk god brevkasse. Jeg tror ikke, jeg overdriver, når jeg siger, at jeg hver eneste uge lander på din side og læser dine gode råd. Har også tidligere haft stor glæde af dine personlige svar til mig her i brevkassen, og selvom jeg tænker at du får rigtig mange henvendelser og nok ikke lige kan huske de enkelte situationer og spørgsmål, så gav dine svar mig virkelig en tryghed. Jeg var frustreret over, at min datter var vågen indtil sent om natten, men jeg klamrede mig jo til venlige ord om, at det nok skulle blive bedre, at det blot var en fase, og at vi nok skulle få voksentid igen om aftenen, når vores datter blev lidt ældre, end de 3 måneder, hun var på det tidspunkt. Og ganske rigtigt, så fik hun jo en tidligere sengetid efter få måneder, og nu om dage bliver hun puttet ca 18.30-19.

Min datter har fra hun var blot en måned gammel sovet i gennem hele natten uden at vågne. Ja, lige indtil for ganske nylig, hvilket leder mig til mit egentlige problem/spørgsmål.

Min datter er nu 11 en halv måned, og havde i sidste uge sin første sygdomsperiode med feber og snot. I den periode vågnede hun naturligt nok to-tre gange om natten, fordi hun havde det dårligt. Hun er helt frisk igen nu, men det er som ...


Annonce

... om, at de der opvågninger har hængt ved. De sidste fire-fem dage er hun vågnet nærmest på slaget to timer efter putning. Altså ca ved 21-tiden. Hun græder og kalder på mig, og tit er jeg nødt til at lave en flaske for at få hende til at sove igen. Hun får stadig en flaske ved putning, skal det siges. Nogle gange vågner hun så også om natten, hvor hun nærmest lyder panisk, og skriger og ikke engang falder til ro ved at jeg tager hende op. Hun virker bange.

Kan hun have mareridt? Kan man være mørkeræd i den alder? Jeg er med på at der sker rigtig meget med hende motorisk og at det giver større uro, men jeg synes alligevel at det er mærkeligt, at de opvågninger bare er kommet efter hendes sygdom. Før det kunne jeg vitterligt tælle på én hånd, hvor tit hun har haft opvågninger efter putning.

Derfor er det også meget drænende, at jeg pludselig skal op, fordi jeg i stil nu har været priviligeret med et barn der sover i gennem. Det er nu jeg så håber at du vil sige, at det blot er en fase? Hvis det er, hvornår mon hun så begynder st sove uden opvågning igen? Er der noget jeg kan gøre for at få hende til at falde hurtigere til ro igen, når hun så vågner?

Håber at du kan give mig lidt gode råd med på vejen. Jeg synes det er lidt hårdt lige nu.

Med venlig hilsen
Stephanie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce