Annonce

Annonce

Brev:

Den svære svære søvn


25. september 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Den svære svære søvn

Kære Helen

Tak for dit svar på mit spørgsmål om at springe tilbage til gammelt søvnmønster. Det giver god mening, men jeg har svært ved at efterleve det i praksis.

Når jeg lader min søn ligge i sin seng eller barnevogn, holder min hånd på ham, nusser ham på maven og synger for ham, så falder han ikke til ro, men virker som om, han kæmper imod med alt, hvad han har. Sparker med benene, tager fast i sine fødder, vender rundt i sengen, drejer hovedet fra side til side, tygger manisk i sin nusseklud - og efter lidt tid ender det med frustration og gråd. Og når han kommer dertil virker det ikke at gå rundt med ham - han falder aldrig i søvn i mine arme. Det eneste der virker er at lægge ham i slyngevuggen og gynge ham voldsomt. Så er det som om, han ryger ud af den frustration længe nok til, at han kan falde i søvn. Han er oftest helt udmattet. Få gange er det lykkes os at få ham til at sove i sengen, hvis vi har fanget ham på på det rette tidspunkt og han er faldet i søvn efter at have fået flaske i sengen. Men det er mere held end forstand. Ofte er det en kamp at få ham til at spise nok om aftenen, fordi han bliver frustreret og ikke gider spise.

Lige nu er hver lur en ...


Annonce

... kamp, hvor han ofte skal svinges i søvn under højlydt frustration, og han vrider sig, forsøger at vende sig (hvilket han jo ikke han i slyngevuggen). Men forsøger jeg at lægge ham i sengen bliver det meget værre og han falder ikke til ro. Nogle gange tager det 1 time at få ham til at falde til ro, fordi jeg prøver forskellige muligheder (barnevogn eller seng) Det eneste, der altid virker i sidste ende er slyngevuggen. Som jeg skrev i sidste brev, har barnevognen virket så fint den sidste måned. Men pludselig går den ikke længere.

Men det virker forkert for mig at skulle blive ved med at prøve at få ham til at sove andre steder, når det er så svært for ham. Det er voldsomt opslidende på ham, at han bliver så udmattet.

Hvad skal jeg gøre, når det ikke virker beroligende på ham at jeg holder min hånd på ham eller synger? Og ville det være bedre at vente til han måske er et roligere sted i sin udvikling? Hvordan skal jeg få ham til at falde til ro, når hans seng tydeligvis ikke er et sted, han kan lide at være? Hvad gør jeg når han græder i sengen selvom jeg ligger ved siden af med hånden på hans mave - jeg kan ikke holde ud at lade ham ligge.

Mange frustrerede hilsner
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter

Kære Helen Tak for dit svar på mit sidste brev. Vi har fortsat amningen og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hjælp til mad

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse, som min mand og jeg tit har...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce