Annonce

Annonce

Brev:

Baby hoppet tilbage til gammelt søvnmønster


22. september 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Baby hoppet tilbage til gammelt søvnmønster

Kære Helen

Tak for dine gode svar - jeg har før skrevet om frustrationer omkring min søns manglende lyst og evne til at falde i søvn. Siden han var omkring 3 måneder har det været en kamp at få ham til at falde i søvn. Vi havde nogle rigtig helvedesuger, da han skulle finde sin nye søvnrutine. Men for 2-3 uger siden virkede det til, at vi var igennem det værste. Han tog 3 gode lange lure hver dag i barnevognen og faldt i søvn af sig selv. Vi havde næsten gjort slyngevuggen overflødig.

Men men men - indenfor den sidste uge er han ligesom hoppet tilbage til sin dårlige søvnmønster. Han vågner om natten og prøver at vende rundt på maven og falder først i søvn, når jeg lægger ham i slyngevuggen og gynger ham. Han kæmper mod hver eneste lur i løbet af dagen - og jeg kan kun få ham til at sove i slyngevuggen ...


Annonce

... igen. Han begynder at græde hvis jeg lægger ham i barnevognen - og skal altså gynges i søvn, ofte mens jeg samtidig holder hans ben og spiller hvid støj i baggrunden. Det er en kunst at få ham til at sove. Og så vågner han efter kun 45 minutter og ender med at være hamrende træt, fordi han ikke får sovet.

Han er meget optaget af at bevæge sig og prøver tydeligt at finde ud af at kravle ved at ligge med strakte arme eller skubbe numsen i vejret. Det virker som om, han er så ivrig for at vende sig rundt, at han ikke kan finde ro hverken nat eller dag. Hans tænder ser også ud til at være lige ved at bryde frem - men nu har vi i 14 dage sagt næsten hver dag, at det må være tænder.

Hvad er det der sker - og har du gode råd til, hvordan vi kan støtte ham (og os selv !) til at sove bedre?

Mange hilsner
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad til min næsten 8 mdr gamle datter

Kære Helen Tak for dit svar på mit sidste brev. Vi har fortsat amningen og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Hjælp til mad

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse, som min mand og jeg tit har...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsplan 6 måneder

Hej Helen Tak for et godt og fyldigt svar ift at få vores skemad tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Vaner om natten

Kære Helen Endnu engang tak for tidligere svar på spørgsmål. Jeg har i...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Spørgsmål til madplan - 7 mdr.

Kære Helen. Tak for dit svar på mit brev for ca. en uge siden, der hed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce