Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp - søvnproblemer II


18. september 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen.

I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil jeg lige høre om du kan hjælpe med dette også.

Vores søn er ammebarn og kan ikke selv finde ro til at sove uden jeg hjælper ham med brystet. Vi er oppe hver time om natten for at give ham bryst så han kan sove videre. Vi samsover (han ligger i tremmeseng helt op ad min side). Jeg putter ham gerne ca 19:30 - så sover han ca 30 min - vågner og får bryst, sover ca 45-60 min, får bryst og sådan fortsætter vi.

Jeg går selv i seng samtidig (jeg har forsøgt at putte ham hvor han får bryst, sover og jeg så går, men enten vågner han helt op 30 min efter, og ellers når jeg ind til ham inden han vågner - ca når han har sovet 25 min - men så føler jeg nærmest jeg vækker ham - da jeg så render ind til ham hver time eller oftere). Har du nogle gode råd til ovenstående? Hvordan jeg får ham til at sove længere end max 1 time om natten. Brystet er det eneste der virker.

Derudover kan han ikke finde ro når vi er ude. Han vil se og opleve alt. Når han så bliver rigtig træt kan vi ikke bare putte ham - da han kun kan falde i søvn i et mørkt rum i en seng med brystet i munden. Han kan heller ikke finde ro ved f.eks amning. Det resultere i en overtræt baby der ikke får ...


Annonce

... sine lure - derfor er vi ikke særlig ofte afsted. Bæreselen er det eneste der pt virker når vi er ude.

Hvordan løser vi denne situation? Er det bedst bare at tage hjem eller kommer det med tiden at det bliver bedre? Vi ville ønske vi kunne putte ham i barnevognen når vi er ude, men han hader simpelthen den vogn.

Vi har også lidt svært ved hvordan vi skal gribe hans lure om dagen an. Han sover ca 30-40 min og er derfor oppe - vi ville ønske vi kunne få ham til at sove 2 gode lure frem for 4-5 lure hvor han powernapper. Det skal siges at vi vurdere ikke han er frisk nok efter disse små lure, da han godt stadig kan være lidt pylret når han vågner. I bæreselen forsøger vi at vugge ham videre i søvn (virker 2 ud af 10 gange hvor han så i alt sover 1 time og 10 min ca) og i hans seng får han brystet - og bliver så liggende med brystet i munden den næste halve time mv. Hvis jeg lirker ham af vågner han og falder ikke til ro før han får brystet igen.

Meget af tiden går derfor med st ligge i sengen med ham (hvilket også er hyggeligt) men ville sådan ønske vi kunne gøre så han selv sov og kunne få en ordentlig god lur.

Hans søvn om dagen og natten er derfor kortvarige ds han hurtigt vågner. Har du nogle fif? 🙂

Hilsen Amalie.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. februar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Døgnrytme, grød og mange amninger om natten

Kære Helen Jeg har læst lidt med i din brevkasse, og forsøgt mig lidt med...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Søvn & problemer med morgenflasken

Hej igen Helen. Tak igen for dine svar på mine tidligere breve. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Alt for korte og mange lure

Kære Helen, Jeg har nu brug for din hjælp til søvnen. Som tidligere sagt...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Gider ikke grød mere

Kære Helen, Så kom alle dine bøger endelig til Kina. Jeg har læst din mad...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Gravitamin

GraVitamin er et kosttilskud som er sammensat med henblik på at dække behovet for vitaminer og mineraler i forbindelse med graviditet.

GraVitamin indeholder bl.a. 400 µg folsyre (folin), hvilket er den dosis Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide fra 4 måneder før graviditetens indtræden til og med 12. graviditetsuge.

Den anbefalede dagsdosis af GraVitamin er en tablet i forbindelse med et måltid.

Folinsyre er vigtigt for at forebygge at barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce