Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke sove i barnevogn - hvad gør jeg?


15. september 2017

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Vil ikke sove i barnevogn - hvad gør jeg?

Hej Helen,

Tak for din store hjælp med vejledning til, hvordan man ændrer sovevaner hos en et-årig. Vi har fået så stor succes med nætterne nu. Desværre går det helt galt om dagen, når hun skal puttes i barnevognen.

Som du skrev i dit tidligere brev, så er Ella helt sikkert i en seperations-fase, hvor hun meget gerne vil udforske meget af verden, men helst i tryghed på sin mors hofte ;) Hun er lige for tiden meget klyngende - stadig mest i forhold til mig.

Min kæreste er tilbage på studiet og jeg er derfor alene med Ella 8 timer hver dag. Mit store problem er, at det fejler hver gang jeg putter Ella til lur i barnevognen. Jeg har kunnet det før uden problemer efter vi havde brugt en måned på at øve det intensivt. Jeg gør præcis det samme som før og det starter som regel fint med at hun gerne vil i vognen med sin bolle. Men når hun så opdager, at hun er træt og gerne vil sove, så hiver hun i selen og peger på mig (helt tilbage til ligesom det var i starten med hende og mig for ca. to måneder siden). Indtil videre har jeg forsøgt med vognen, når hun nåede toppen af sin gråd stoppede jeg, tog hende op, gik hjem og ammede hende i stuen og lod hende sove i favn.

Det føles bestemt som et stort skridt tilbage, men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre for at hun får den søvn hun virkelig har meget brug for. Hun sover i forvejen altid kortere lure end hun har brug for i og med hun oftest vågner inden hun er frisk og udhvilet. Det lykkes nogen gange min kæreste at gå hende videre i søvnen - også hvis hun har stået stille. Så går han lidt med hende til hun sover og stiller hende så igen. Men nu er han her jo ikke og jeg er simpelthen så ked af, at jeg ikke kan give hende det mest basale, nemlig søvn. Én ting er, at hun er mega træt og har brug for søvnen, en ...


Annonce

... anden er, at jeg slet ikke kan planlægge min dag ude af huset, fordi jeg skal kunne sidde i min stue og amme hende og lade hende sove hos mig. Også tidspunkter for leg, frokost osv. bliver skubbet fordi hun ikke sover som normalt og fordi hun ikke må være helt mæt, når jeg skal amme hende i søvn. Så er ved at få "ø-kuller" og det er ærgerligt ikke at kunne tage en halv time væk i zoo, på legestue eller andet.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det eneste er at jeg, ligesom om aftenen, ikke er tilhænger af "lad-græde-til-hun-falder-om-metoder". Skal jeg droppe vognen helt og bare amme hende i søvn i denne periode? Eller er det starten på en gammel/ny dårlig vane? Skal jeg forsøge med vognen igen og igen uden at overgive mig til amning? Det med vognen igen og igen har jeg ikke stor tiltro til, da det helt sikkert vil ende med, at hun er så overtræt, at jeg ikke vil kunne få hende i vognen - sådan helt fysisk vil hun stritte helt imod. Det virker fint med barnevognen når alle andre end jeg putter hende i den.

Jeg har ikke lyst til at stoppe amningen, som normalt kun er morgen og aften. Hun er bestemt ikke afhængig af det - beder aldrig selv om det. Men hun nyder det helt vildt, når jeg tilbyder hende. I halvanden måneds tid er det gået fint med vogn og ingen amning - heller ingen om natten, men nu er hun trådt et skridt tilbage og jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal håndtere det. Hjælp - hvad gør jeg?

I næste uge skal jeg også kunne putte hende om aftenen (det er normalt far der gør det) og jeg er bange for, at hun også her vil være meget klyngende og umulig at få til at sove? Er det noget med at blive ved og ved, selvom hun græder? Sådan lidt forfra, eller? Åhh har helt ondt i maven over det hele - håber sådan du kan hjælpe.

Med venlig hilsen
Den frustrerede mor

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Højstolens bøjle

Hej Helen, Åh min søn er ved at blive en stor dreng. Han er glad og trives...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen, Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annoncer

Annonce