Annonce

Annonce

Brev:

Skriger om natten 17 måneder


30. august 2017

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Skriger om natten 17 måneder

Hej Helen

Igen igen tak for dine svar. Vi har igen haft en dejlig dreng, der er medgørlig, når min mand og jeg gør en indsats sammen :) Så tak for gode råd. Nu har vi brug for hjælp igen.

Min dreng er nu 17 måneder og er begyndt at vågne om natten. Han græder, skriger og vrider sig rundt i sin seng. Det virker som om han bliver bange for mig, for han skriger mere og vender sig væk, når jeg vil holde en hånd på hans mave, ae ham på kinden eller bare vil finde hans sut, så sparker han og græder voldsomt. Jeg tænker om han mon drømmer. Men uanset hvad, hvordan kan vi håndtere det?

Siden han var 4 måneder, har han sovet igennem om natten og kun vågnet for amning eller mistet sut. Da han blev 11 måneder kom han på eget værelse og efter en uge skulle vi ikke ind og give ham sutten mere. Han vågnede altså først, når han skulle op kl. 06.

Han bliver puttet kl. 19.30 af min mand. Får læst en lille historie og en sang, der bliver sagt godnat. Her ligger han en 20-minutters tid og læser i bogen, pludrer lidt og hygger sig. Når der bliver stille, går vi op og ligger bogen på plads og han sover som han plejer på maven, med sin nullesnor i hånden. Så vågner han kl. 22 og græder og skriger. Nogle gange hjælper det bare at give sutten, men det bliver værre og værre og til sidst vil han ikke have sutten, så skriger han bare. Jeg har en idé om, at det er en dårlig strategi at tage ham op og trøste ham, men jeg må indrømme at jeg har gjort det et par gange, fordi han efter lidt tid hos mig eller min mand falder til ro og vi kan så ligge ham ned igen. Så vågner han godt nok kort tid efter og så bliver jeg så forvirret og frustreret over, hvad der kan være i vejen.

I nat sad min mand med ham fra 24-03, hvor han bare var ulykkelig. Jeg havde stået med ham fra kl. 22-24 så vi er ...


Annonce

... helt færdige i dag.

Hvordan kan vi hjælpe ham Helen? Er det en fase og vi skal bare være tålmodige eller kan vi overse noget i hverdagen, der gør ham utryg?

Jeg vil lige ridse lidt op, som evt. kan have indflydelse på hans nattesøvn.

Han bliver afleveret i dagpleje kl. 09 sover lur 12-15 og bliver hentet 15.30 nogle dage kl. 16.

Han elsker at blive passet af sine bedsteforældre også. Det gør han engang hver anden måned, hvor vi kører med op og spiser aftensmad og kører så hjem. Han bliver og sover og bliver så kørt hjem dagen efter. Jeg tror på, han nyder det.

Han elsker mad og spiser stort set, hvad der kommer på bordet. Så har han fået øjnene op for at mælk smager dejligt, så hver aften inden han puttes, får han et glas sødmælk.

Jeg bliver nødt til lige at have en ting mere med. Det er en diskussion min mand og jeg har haft siden vores dreng var helt lille - og det er fjernsynet. Jeg vil ikke have, at der ses tv, men min mand har ofte siddet og set musikvideoer med ham siden han var lille, når han passede ham. Der er de samme 3-4 musikvideoer og min søn elsker det, men jeg er lidt for nervøs over, hvad det kan have af indflydelse på hans hjerne. Han peger ofte på fjernsynet og siger: "A aa a aaa" som tydeligt er melodien på den sang, han gerne vil se. Det er jo ikke fordi, der sker noget voldsomt i dem, men det går jo stærkt og der sker meget med mange klip. Min mand er for et par uger siden gået med til, at han ikke skal se dem. så igen en indsats sammen, og nu peger ham ikke på fjernsynet mere, han leger udenfor med sin bold eller brandbil. Jeg synes min dreng er sej og samarbejdsvillig, men jeg er betænkelig over, om det har været skadeligt at se dem.

Jeg håber du kan hjælpe og til at skabe en god nattesøvn for vores søn igen.

Venligst
Vædderens mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 14 mdr.

Svært at være mor til to

Kære Helen Tak for dine råd omkring putning af vores datter, som i en alder...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Diverse | 14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen. Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annoncer

Annonce