Annonce

Annonce

Brev:

Søn på 4,5 måned skriger om aftenen, når han skal puttes


16. august 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Søn på 4,5 måned skriger om aftenen, når han skal puttes

Hej Helen..

Nu har jeg længe overvejet at skrive til dig, men har bare udsat det.. Nu er jeg bare så frustreret, at jeg snart ikke ved hvad jeg/vi skal gøre..

Min søn Theodor blev født 4 uger før termin, men var alligevel en stor dreng på 3790 g! I starten var der ikke problemer med søvnen og han fik sovet mange lure af en god længde.. Han har altid sovet godt om natten, hvor han har sovet 10-12 timer med få opvågninger. Nu vågner han dog mere op om natten, med 1-2 flasker. (Har været flaske barn siden han var 5 uger, og er god til selv at regulerer sit indtag).

Vores problem drejer sig om aftenputningen! For lidt over 2 måneder siden begyndte han at SKRIGE når han blev lagt til at sove om aftenen.. Uanset om det var i Babynest eller i tremmesengen. Så snart vi gik ind i soveværelset gik der max 10 min., så begyndte han.. Han skreg med alt den kraft hans lille krop havde, så han blev helt varm og rød! Med tiden er det blevet lidt bedre og putningen er gået fra 2 timer til 30/45 min. Vi har prøvet ALT for, at finde ud af om vi kunne stoppe skrigeriet.. Uden held.. Uanset om det er i vores soveværelse eller på eget værelse (hvor han sover fast nu).

Nu bliver han puttet omkring kl. 18 (han kan sjældent holde længere, da han har svært ved at sove om dagen). Han er i godt humør mens ...


Annonce

... vi sammen tænder natlampen og trækker gardinet ned, men to min. efter han rammer madrassen, begynder han at græde! Hvis det er meget ulykkelig gråd tager vi ham op indtil han stopper, hvorefter vi ligger ham igen. Han er tydeligvis træt og drejer også hovedet over i stofbleen, men begynder at græde igen.. Det er ikke en konstant gråd. Han græder højt og hjerteskærende, men stopper så lidt, da det virker til at han egentlig falder hen.. Så "vågner" han igen og starter igen med at græde.. Tit stopper han ikke engang med at græde hvis vi tager ham op af sengen- han fortsætter bare.. Vi sidde altid hos ham til han falder i søvn. Ofte vågner han skrigende et par gange i løbet af aftenen..

Han vågner helt op 2-4 gange fra han puttes til vi står op om morgenen, og disse gange er der ALDRIG noget! Han græder ikke og falder tit i søvn selv efter lidt tid, når han har fået sutten.

For en måned siden begyndte vi at ligge ham til at sove i barnevognen om dagen, hvilket går okay.. Jo længere hen på dagen vi kommer, jo sværer er det at få han til at sove.. Derfor puttes han også tidligt.

Vores sp mener det er hans måde at "lukke" af på og han måske bare har brug for at skrige inden han skal sove..

Det er bare hårdt at høre på.. Er der virkelig ikke noget at gøre?!?

Hilsen
En fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og fest om natten

Kære Helen, Så er den gal med søvnen igen - denne gang står vores 4 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annoncer

Annonce