Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke overgive sig til søvn om dagen


29. juli 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Vil ikke overgive sig til søvn om dagen

Kære Helen.

Tak for mange gode svar, jeg er blevet meget klogere af at læse med i din brevkasse og din bog om søvn.

Vi har nogle udfordringer med vores dreng på 4 måneders søvn, som jeg godt kunne bruge dine tanker omkring. De første 2,5 måned sov han helt vildt meget. Han vågnede for at spise, men sov ellers tungt det meste af tiden. Han faldt i søvn af sig selv uanset, hvor han lå. Når vi havde ham med nogen steder, sov han endnu mere - og vi blev næsten bekymrede for, om han nu var nok vågen. Nu er jeg ret sikker på, at han faldt i søvn ude for at lukke af for indtryk. Han er nemlig en meget åben lille dreng, der suger alting til sig. Han er glad og udvikler sig fint.

Fra han var cirka 12 uger begyndte han at have svært ved at falde i søvn om dagen. Vi oplevede for første gang, at han var fuldstændig ulykkelig og græd helt hysterisk, indtil vi fik lullet ham i søvn, svøbt i dyne og med masser af dybe knæbøjninger i et mørklagt rum. Oftere og oftere kunne han ikke sove om dagen og barnevognsturene blev længere og længere.

Efter en uge, hvor jeg skulle arbejde og hans far derfor tog fri for at tage sig af vores søn, gik det helt galt. I den uge, hvor jeg arbejdede, men havde ham med på arbejde og ammede ham, var han nemmere end nogensinde. På trods af al det nye omkring ham, sagde han ikke et kny og virkede glad og veltilfreds. For første gang sov han 6 timer om natten mellem amninger. Hans far gik mange lange ture med ham i barnevogn, og han sov i min. 2 timer ved hver lur.

Ugen efter begyndte hans utilfredshed at tage til - han blev ulykkelig flere gange om dagen, græd hysterisk og skulle lulles eller nærmere hoppes i søvn, helst i et helt mørkt rum. De værste dage, gjorde jeg dette 5 gange om dagen. Efter at have læst om babyers søvn, kan jeg se, at han pludselig har fået mere brug for søvn, end vi var vant til - muligvis som en reaktion på en uge med mange indtryk. han blev derfor overtræt hele tiden og kunne slet ikke falde i søvn. Da vi begyndte at lægge ham til at sove lur tidligere, kunnne vi eliminere de fleste grædeture. So far so good.

Men det har ikke helt løst vores udfordringer. Han er nemlig fortsat meget svær at få til at sove, og han har brug for mere søvn end de tre dagslure, jeg kan se, du anbefaler. Det betyder, at vi skal vugge ham i søvn omkring 5 gange om dagen. Nogen gange sover han 45 minutter, andre gange 2 timer. Det lykkes os nogen gange at lulle ham videre i søvnen, hvis vi fanger ham på vej ud af sin lur for tidligt. Han har fra han var helt spæd haft hvid støj i baggrunden når han skulle sove om dagen. Det bruger vi fortsat, og han har en nusseklud, og jeg synger for ham. Få gange falder han i søvn mens han ligger og kigger på mig fra vuggen.

Han kun kan sove i sin slyngevugge, fuldsdtændig dækket til, så han ikke kan se noget omkring ham. Han er meget nem at distrahere og meget nysgerrig. Så selvom han er meget træt falder han ikke i søvn i mine arme eller i sin seng. Kun slyngevugge og nogen gange barnevogn virker. Få gange lykkes det at få ham til at sove i bilen, hvis vi giver ham en flaske og hænger en stofble for hans stol, så han ikke kan se noget omkring sig. Men det kan vi ikke regne med, og derfor kan det være svært at tage nogen steder, fordi vi ikke ved, om ...


Annonce

... han kan sove og dermed bliver overtræt.

Vi kan se, at han meget hurtigt bliver overstimuleret med nye mennesker og nye steder og vi begrænser vores besøg hos familien, fordi vi ikke orker at kæmpe med en overtræt baby. Det er hårdt, fordi vi isolerer os og samtidig har familien svært ved at komme tæt på ham og lære ham at kende. Min mor er en af de få, der kommer på besøg så ofte, at han er tryg ved hende. Ellers passer vi hele tiden på, at han ikke får for meget, når han er sammen med andre mennesker. Dette er helt nyt, tidligere kunne han gå på omgang hos familen, og faldt blot i søvn.

Han er samtidig begyndt at afvise mit bryst, og jeg har måttet snige et par amninger ind, lige når han vågner. Venter jeg længere tid, så han er rigtig vågen, vender han sig bort. Jeg kan fortsat få ham til at amme om natten, hvor han halvt sover. Men på en fuld amning af begge bryster sover han kun to timer. Derfor er vi gået over til erstatning og supplerer med min mælk, som jeg pumper ud. Vi har også prøvet med grød, som han tog godt imod. Han er en stor dreng på snart 8 kilo og 68 cm. Det virker som om erstatning holder ham mere mæt. Jeg har forsøgt at øge min mælk, men kan ikke følge med hans sult.

Han har siden han var 4 uger været plaget af eksem på kinderne, som generer ham, især når han skal sove. Først troede vi, at det havde med hans fordøjelse at gøre, da han var plaget at luft i maven. Vi har været til zoneterapeut og han har ikke længere problemer med maven, men prutter stadig meget. Eksemen er der fortsat, og vi smører med Mildison. Det tager eksemen, men er jo kun symptombehandling og kommer igen så snart vi stopper. Vi vil prøve at få ham udredt for allergi.

For at give en ide om hans dagsprogram, ser det nogenlunde sådan ud:

05.00 vågner, er meget frisk og vil ikke falde til ro i sengen efter flaske. Vi står op, leger lidt, og han tager en lur på 1-2 timer.

8-9.30 er han vågen, leger, får en flaske og sover en kort lur på under 1 time

10.30-12.00 vågen, leger, får en flaske og sover så en kort lur på under 1 time

13-14.30, vågen i lidt længere tid, leger, får en flaske og sover så en lidt længere lur på 2 timer

16.30, vågen i lidt længere tid, leger, får en flaske.

18.30 Falder i søvn. Her er han ofte svær at få til at sove, men når han falder i søvn, kan han sove igennem - han virker til at starte sin nattesøvn her.

21.00 Vågen, flaske og falder hurtigt i søvn

01.00 Vågen, flaske og falder hurtigt i søvn

04.00 Vågen, flaske og falder nogen gange i søvn - andre gange vågner han efter en halv time og vil ikke sove mere. Det virker som om, hans morgen starter ved fem tiden, fordi han går tidligt i seng. dette ændrer sig ikke, hvis han bliver lagt senere i seng om aftenen.

Det blev en meget lang roman :) Men det jeg vil spørge om er, hvordan får vi hjulpet ham bedre til at sove om dagen, så han ikke skal opleve frustration, hver gang han skal sove (hvilket også dræner hans forældre)? Hvordan kan han lære at sove sine dagslure med mindre hjælp, så vi ikke skal vugge ham en halv time fem gange om dagen? Hvordan kan vi få ham til at sove på flere måder, så vi ikke er låst til at sidde derhjemme i nærheden af hans slyngevugge?

På forhånd mange tak for dit svar

Mange hilsner
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Svær at putte - knap 6 mdr.

Hej Helen! Tak for en nyttig brevkasse, som jeg tit har læst i mine mest...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lillebror på 5,5 mdr.

Kære Helen. Tak for din hjælp tidligere til vores store dreng. Vi har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Dårlig søvn både nat og dag

Kære Helen Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter og søvn....

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2018 | Udvikling | 4 mdr.

Min søns udvikling

Hej Helen Jeg har skrevet til dig før, men jeg prøver lige igen da jeg er i...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvnplan

Kære Helen, Jeg skriver endnu engang til dig vedr. min søns søvn. NU skal...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce