Annonce

Annonce

Brev:

Søvnrutine og gråd


13. juli 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvnrutine og gråd

Hej Helen.

Min søn er fra 24.04.17, blev født to uger inden termin. Han er derfor på nuværende tidspunkt snart 12 uger.
Han har haft en svær start på livet og har brugt de to første mdr. Af sit liv på at græde størstedelen af døgnets 24 timer. Han har haft en del luft i maven og gråden er typisk kommet i forbindelse med det eller lige efter amning. Han har ikke haft problemer med at tage på, tværtimod har han allerede fordoblet sin fødselsvægt på 3260 g. Men det har virket som om der har været noget som har irriteret ham/gjort ondt.

Han har sovet uroligt og meget kort tid af gangen, enten pga. Af gas eller "irritationen". Når han ligger på maven har han højest sovet en halv time i træk uden at vågne og når han vågner er det i gråd. Sover han på maven har han kunnet sove længere, ca. En time i træk, uden at vågne og også det er i gråd. Han har kun kunnet falde i søvn ved at spise ved brystet eller ved at blive vugget i armene. At falde i søvn i armene er dog ikke sket uden han grædt uhæmmet og indtil han overgiver sig (der ...


Annonce

... skal meget store armbevægelser til at få ham til at falde til ro).

Her for to uger siden fik vi så en slyngevugge med fjeder sat i loftet. Den har givet ham mere ro under søvnen. Søvnen bliver stadig afbrudt af gråd, men han kan falde i søvn igen når den vugger. Han slår ikke flere prutter og virker ikke til at have flere smerter. Han græder ikke uhæmmet, men kan trøstes på armen og i slyngevuggen. Han er vågen og glad længere tid af gangen.

Han kan bare ikke falde i søvn af sig selv. Han falder ikke i søvn i barnevognen ved gåtur, han bliver helt hysterisk og nægter at overgive sig selvom det er tydeligt han er træt. Han SKAL vugges i vuggen for at kunne falde i søvn. Han slatspiser og slatsover igennem hele dagen. Jeg er bange for at jeg ikke kan få vendt ham af med at sove i vuggen.

Mit spørgsmål er. Hvordan får jeg ham til at sove normalt på fast underlag som ikke bevæger sig. Og har du gode råd til sovning i vores tilfælde. Han skal vel også til at begynde at have nogle sove rutiner?

Kærlig hilsen
Mor til Viktor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2024 | Sovevaner | 4 mdr.

Forskellige putteritualer?

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende putteritualer. Min dreng er 4...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvor meget mad og hvornår? - 4 mdr.

Hejsa Helen Så skriver jeg lige igen:) Min dreng får fuld flaske og er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce