Annonce

Annonce

Brev:

Kan vi komme på rette spor igen?


4. juli 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Kan vi komme på rette spor igen?

Kære Helen

Tak for dit svar på mit sidste brev og nogle gode bøger. Jeg har både den omkring søvn og mad, og bruger dem tit :)

Dog skriver jeg til dig igen, da jeg føler vi er gledet ud på et sidespor med hans rytme. Og har svært ved at se hvordan vi skal rette op på det.

Indtil videre har jeg ammet ham i søvn både om dagen og nat. Men han er nu ofte begyndt ikke at falde i søvn og i stedet blive ked og bukker sig bagover. Og jeg vil ikke have, at han skal græde sig i søvn!

Den første lur ligger alt mellem kl. 8 og 11:30. Og varer alt mellem 30 min og 2,5 timer. (Hvis han falder i søvn kl. 8, sover han typisk kun 30 min). Hvis han ikke falder i søvn med amningen, er jeg nød til at tage ham i bæreselen og gå en tur indtil han falder i søvn. Så snart han lukker øjnene flytter jeg ham til barnevognen og puttes med dynen.
Jeg triller kun vognen, når han begynder og flytte lidt på sig og ikke kan finde ro. Det gør jeg hele hans lur igennem.

Den anden lur ligger alt mellem kl. 13 og 16:30. Hvor forløbet er det samme som første lur. Luren varer alt mellem 30 min og 1,5 time.

Af og til er der en tredje lur.

Aftenputning har indtil videre foregået sådan, at han får ren ble, nattøj på, vi trækker gardiner for, ammes enten siddende eller liggende i sengen, mens jeg synger den samme sang og dynen puttet omkring ham. Jeg prøver at tage brystet til mig, så snart det er muligt. Søger han det igen, ligger jeg ham til, hvis ikke flytter jeg ham over til egen seng. Dog vågner han oftes helt op igen, ...


Annonce

... når jeg flytter ham, trods af at jeg gør det så snart øjnene triller og han er tydeligt ved at falde i søvn. Jeg nusser ham og forsøger at hjælpe ham med at finde ro, men lykkes ikke. Og så må jeg enten ligge han til igen eller gå rundt og vugge ham, eller gå ind i stuen igen.

Hvis han ikke falder i søvn i første omgang, starter vi så forfra med amning, sang og dyne. Så han ender typisk med, at blive lidt overfyldt med mælk.

Han sover nogenlunde kl. 21-6:30. Med amning ca. Kl. 23:30, 02:30 og 05. Efter anden amning (kl. 02:30), sover han mere uroligt resten af natten og er meget svær at ligge tilbage i egen seng uden han vågner. Han vågner ofte helt mellem kl. 03-04, hvor vi bruger ca 1 times tid på at få ham til at sove igen.

Hvordan kommer vi på rette spor igen? Skal vi lave helt om i putteritualet? Eller er det er andet sted vi skal sætte ind? Skal vi droppe aftaler for en tid til vi har fået en rytme?

Vi har tidligere haft fint gang i skemaden. (Af og til sover han forbi frokosten, så må springe den over). Men han er begyndt at afvise skeen. Han smiler og griner når vi går i gang, han smager lidt på det, men bliver hurtig uinteresseret og lidt utilfreds. Vi har prøvet at holde en uges pause, men med samme resultat ved opstart igen. Så her er det også lidt en udfordring, at få skabt en rytme.

Jeg er rigtig ked af at det er endt ud på denne måde! Og ønsker at vi kan få lidt mere rytme og han trygt kan overgive sig til søvnen.

Håber du kan hjælpe os på rette spor igen.

Bedste hilsner
A

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit svar ang. vores datter. Jeg tror virkelig, at du ramte plet med dit svar!

Mor til sensitiv pige på 4 måneder


Annoncer

Annonce