Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere


22. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Søvn - er begyndt at sove markant dårligere

Kære Helen

Tusind tak for dit sidste svar, og nu skriver vi lige til dig igen. Min datter er nu ca 3,75 måneder, og lader til at trives godt. Hun er aktiv og for det meste glad i sine vågne perioder, og tager godt på (hun fuld- og friammes). Hun har aldrig haft nemt ved at sove, især om dagen og har haft alt for lange vågenperioder, hvilket vi har skrevet til dig om før.

Jeg synes hun er blevet noget bedre til at sove om natten, og er begyndt at have noget der minder om en rytme hvor hun falder i søvn som regel ml 20 og 22, og vågner ml 6 og 8. Her er der 1-2 amninger imellem som regel. Hun bliver stadig altid ammet i søvn og bliver så lagt hen i sin vugge ved siden af vores seng. Når hun vågner om natten til amning er det forskelligt om det lykkes at få hende tilbage i vuggen, eller om hun sover videre ved siden af mig i sengen. Hun vil ikke bruge sut.

Hun var faktisk begyndt at kunne sove en formiddagslur på 1-3 timer i barnevognen og som regel ca 1 time til middag og om eftermiddagen - dette varierer ...


Annonce

... dog meget.

Men de sidste 4-5 dage er hun begyndt at sove markant dårligere om natten, vågner hurtigere og vil ammes og er sværere til at få til at sove igen. Ligeledes er det Så svært at få hende til at sove mere end powernaps på 10-30 min om dagen, med mindre jeg sidder med hende på skødet. Hun virker også mere "morsyg" end hun plejer. Nogle dage bliver hun jo også overtræt fordi hun ikke kan eller vil overgive sig til søvnen selvom vi prøver med amning, svøbning, at vugge hende , gå med hende i bæresele eller barnevogn osv. Og når hun bliver overtræt bliver hun ulykkelig, og det bliver en ond cirkel.

Kan det være varmen hun reagerer på, eller kan det være et udviklingsspring? Eller har du andre gode råd og tanker? Jeg vil meget gerne hjælpe hende til at få noget mere rytme, men synes det er så svært når det med søvnen ikke rigtig duer. Og det er umuligt bare at putte hende så hun selv skal falde i søvn, så begynder hun at græde efter lidt tid. og det er ikke sådan hun skal lære det!

Med venlig hilsen
Anja

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn i barnevogn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg har netop skrevet et brev vedrørende nattesøvn. Desværre er...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen. Tak for dit svar sidste gang. Jeg har overvejet dine råd og har...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce