Annonce

Annonce

Brev:

Nulrer fingre ved sovetid


14. maj 2017

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Nulrer fingre ved sovetid

Hej Helen

Vores lille dreng på knap 2 år sover stadig i sin seng i vores soveværelse. Det trives vi alle tre rigtig godt med, men vi har dog en udfordring, når det kommer til putningen, og vi håber, at du kan hjælpe os lidt på vej.

Vores lille Hector er nemlig dybt afhængig af at pille ved vores fingre, når han skal sove. Der bliver bøjet, trukket, nulret og så videre, i forskellig grad fra at holde blit til næsten at brække en finger på os alt efter, hvor klar han er til at overgive sig til søvnen. Tager vi hånden til os - også bare for at bladre i en bog - bliver han dybt ulykkelig.

Lige nu er putteritualet, at vi langsomt sætter farten ned i timen op til, at han skal sove. Når vi kommer ind i soveværelset, bliver han sat ned i sin seng, som står ved siden af vores, og han lægger sig selv til rette med sin sut og bamsen Theo. Jeg (eller far, vi skiftes) sætter mig på sengen og finder godnatbogen frem. Når jeg har sat mig, vil han straks have hånden. Jeg læser, synger tre sange, og nogle gange falder han i søvn hurtigt, og andre gange kan det tage op til en time, hvor jeg så bliver ...


Annonce

... siddende ved siden af og enten er stille, snakker lidt om dagen eller synger sangene igen.

Det er egentlig okay, men han er bare sommetider så voldsom ved mine fingre. Og jeg er begyndt at blive træt af, at han er så afhængig af den. Han bruger hånden på samme vis, når vi sidder sammen i sofaen og ser tegnefilm lige når han kommer hjem fra dagplejen. Han er glad for at putte, og det skal være med Theo og en finger, der bliver nulret.

Vi var ellers kommet rigtig godt i gang med stryge-tøj-metoden, men lige pludselig er han vendt igen. Måske er det fordi, han bruger det til at kræve os helt tæt på. Men det fungerer bare rigtig dårligt, så vi vil gerne finde en måde at imødekomme hans behov uden det er ved hjælp af vores hånd.

Hvordan vænner vi ham til noget andet? Er der en blidere metode end en kold tyrker?

Han er meget glad for sin bamse og kan godt sove til middag i dagplejen uden en hånd, dog med det problem, at han kun sover halvanden time, og det er sandsynligvis fordi han vågner og ikke kan komme videre til næste runde uden en finger.

Med venlig hilsen
Hectors mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Bleskift

Hej Helen Vores søn løber væk og gemmer sig hvergang vi siger at vi vil...

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2018 | Udvikling | 19 mdr.

To sprog

Hej Helen Her hjemme taler vi to sprog til vores søn, jeg taler kun dansk...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Hvor meget fjernsyn er okay?

Hej Helen. Tak igen for svar og en uundværlig brevkasse. Jeg tænker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Lige efter fødslen har de fleste nyfødte hævede og let sammenklistrede øjne. Det skyldes fostervand og blod, som kan fjernes med kogt, afkølet vand.

Øjenbetændelse kan skyldes enten en virus eller en bakterie. Hvis øjenbetændelsen opstår i forbindelse med en forkølelse, er det ofte en virus, der er årsagen og her hjælper antibiotika ikke. Fejler barnet derimod ikke andet end øjenbetændelse, skyldes det ofte bakterier som skal behandles med antibiotika, som du får på en recept hos...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annoncer

Annonce