Annonce

Annonce

Brev:

Sove i tremmeseng med sengerand


2. april 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Sove i tremmeseng med sengerand

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet omkring vores pige på nu næsten 6 mnd, da vi havde svært ved at få hende til at sove uden tuderi i lang tid, og at hun kun ville være på armen af en for at falde i søvn. Og tak for dine råd.

Vi har siden da skiftet hendes lille vugge ud med en (ret stor) tremmeseng, hendes dyne med en sovepose (da hun trækker dynen over hovedet), og vi tænkte det ville blive helt umuligt at få hende til at sove. Men efter et par dage hvor hun tudede når hun blev lagt, vi tog hende op, fik hende til ro, lagde igen osv. Så fandt vi ud af, at lagde vi hendes lille Jellykat kanin på den ene side af hendes hoved og vores hovedpude på den anden side – ja så kunne hun pludselig falde i søvn af sig selv dernede! Det tager ca. 5-10 minutter, hun kommer max med to små klynk, og ligger ellers bare og siger søde trætte lyde, putter sit ansigt ind i puden/kaninen og ja så sover hun! Så det er vi jo vældigt glade for, MEN hun kan selvfølgelig ikke ligge der med vores pude, så vi sidder og overvåger til hun sover tungt og fjerner den så.

Hun vågner så i løbet af natten en 4-5 gange og skal lige have puden stukket derned en 10 minutter, og så sover hun videre. Det er langt at foretrække frem for før, hvor vi skulle have hende op og sidde med i armene måske 20-30 minutter, men jeg vil alligevel høre, om du mener det er en dum vane at give hende? Eller om der er andet vi kan gøre?

Jeg har ...


Annonce

... prøvet med en baby pude, men den er for let, så den trækker hun over hovedet. En sutteklud trækker hun også over hovedet, og den er heller ikke ”fluffy” nok til at hun kan begrave hovedet i den, som er det, hun gerne vil. Hendes vugge havde helt tynde ”plisserede” stofsider som hun puttede panden ind i. Og derfor er det heller ikke nok at ligge fx et lagen der dufter af os – hun vil putte sig op af noget.

Jeg er sikker på problemet ville være løst med en sengerand, men jeg har set, man advarer i mod dem mange steder, og hun vil jo netop trykke hovedet ind i den? Hvad er din holdning til sengerande? Eller findes der andre alternativer vi har overset? (Hun slår også sine hænder og nogen gange hovedet mod tremmerne når hun sover)

Og er det forsvarligt at lade hende sove med kaninen? Den er jo ret lille, men vi har talt om, om en baby forstår, at den selv skal gøre noget, hvis den pludselig ikke kan få vejret? Altså at den skal dreje hovedet el.lign.? Hun er en stor og stærk baby, så vi er ikke i tvivl om at hun fysisk kan både dreje sig og flytte ting væk fra hovedet.

Hun har rullet fra mave til ryg få gange for længe siden, men ruller dagligt mange gange fra ryg til mave. I dag har hun netop gjort det i tremmesengen, så hun lå mast helt op i mod tremmerne og madrassen i den ene side… Hvad gør vi ved det? Hun kan jo ikke vende sig tilbage… og man må jo ikke sove på maven.

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce