Annonce

Annonce

Brev:

Putteritual ved lur


3. marts 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Putteritual ved lur

Hej Helen,

Efter din anbefaling har jeg forsøgt at indføre et ritual både ved nat og ved lur. Mit spørgsmål drejer sig omkring hvad jeg skal gøre i forhold til min søns lur i barnevogn.
Min søn sover tit kun 30-45 minutter adgangen (også selvom vi har været til baby motorik og han er godt træt). Til gengæld sover han (7-9-13) godt om natten, typisk fra kl. 22-08, kun afbrudt af amning hvor ham typisk halvsover.

Ritualet til lur ser sådan ud:
Når jeg kan se han begynder at være træt (efter at have været vågen i 1,5-2,5 time) går jeg ud og ligger ham i hans barnevognsdragt inkl. hue og vanter, derefter går jeg ind og ammer ham, når han bliver lagt i vognen får han en nusseklud op til hovedet (jeg bruger en i barnevognen til lur og en anden i sengen til nat) derefter kommer han ud.

Når jeg ammer ham falder han tit i søvn og vågner ikke når jeg ligger ham i liften - som jeg forstår på din bog ville det være optimalt, hvis jeg kunne ligge ham mens han er ved at falde i ...


Annonce

... søvn. Jeg har bare indtryk af at han ikke har spist nok på det tidspunk.
Skal jeg putte ham lidt før for at sikre at han får mad nok og samtidig er vågen når han bliver lagt? Hvis ja, hvordan ved jeg så hvornår det er tid - det svinger jo meget hvor længe han kan holde sig vågen.

Han har tidligere sovet 3 timer i barnevognen, men sover nu kun korte lure. Når han vågner er det desværre tit i direkte skrig/gråd, jeg forsøger at gå/vugge ham til at sove videre, men mange dage virker han meget vågen når jeg kommer ud - så tager jeg ham op, men er det "forkert"? Jeg mener har han brug for en længere lur? Nogle dage har jeg held med at amme ham i søvn igen når han kommer ind, men jeg synes ikke det er holdbart at han skal ind hver 30. minut...

I mit sidste brev opfordrede du mig til at ligge det lidt væk at jeg er bekymret for at give ham dårlige putte/sove vaner, det forsøger jeg også. Men hvornår skal man begynde at være opmærksom på dette?

Med venlig hilsen
Kristina

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 mdr og fest om natten

Kære Helen, Så er den gal med søvnen igen - denne gang står vores 4 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder og urolige nætter

Kære Helen Endnu engang tak for svar på tidligere spørgsmål - det har...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce