Annonce

Annonce

Brev:

Fortsat putteproblemer


30. januar 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Fortsat putteproblemer

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Jeg kan godt se, at det er naturligt, at vores datter gerne vil sove senere, da hun sov så meget om dagen, men vi blev enige om, at vi gerne vil holde fast i, at hun bliver puttet kl. 20 og så i stedet prøve at justere hendes dagslure. Det har vi nu gjort i en måned, men uden den store succes, da det stadig mere er reglen end undtagelsen, at det tager op mod en time at putte.

Vores dag ser således ud:

7:00 - Vågner
7:30 - Grød til morgenmad
ca. 9 - Mellemmåltid (halv bolle og frugt)
9:30 - Puttes til formiddagslur. Jeg vækker hende kl. 11 bortset fra 2-3 gange om ugen, hvor vi har legestue, og jeg vækker hende 10:30.
12:00 - Frokost
13:30/14:00 - Halv banan
14/14:30 - Puttes til lur afhængigt af, hvornår hun blev vækket om formiddagen. Jeg vækker hende kl. 16.
16:30 - Mellemmåltid (fiberpandekage, grøntsagsmuffin el. lign. og frugt)
17:30/18 - Aftensmad
19:00 - Bad efterfulgt af lidt massage (det har vi gjort, siden hun var seks måneder gammel, hvilket jeg vist også skrev tidligere)
19:30 - Aftengrød. Herefter børster vi tænder og ligger og hygger og synger lidt med dæmpet lys i et telt på hendes eget værelse. Hun sover dog stadig på vores værelse, men i egen seng.
20:00 - Vi begynder at putte.
Får stadig flaske én gang i løbet af natten.

Det er meget svært at tegne et generelt billede, da hun nogle dage falder i søvn, mens jeg synger godnatsang for hende, men så vågner hun efterfølgende hver 5-10 min. og står op og græder og så starter det forfra. Hun kan godt finde ud af at lægge sig, når vi beder hende om det, men vi skal blive hos hende.

Andre ...


Annonce

... dage sover hun slet ikke, men karter rundt i sengen. De dage går vi ud af værelset, og det går ok, men hun falder aldrig i søvn selv. Til sidst bliver hun bare lidt mere ked af det, og så bliver vi derinde, til hun sover.

Som jeg skriver i planen, vækker jeg hende. Det samme gør vi om morgenen. Selvom hun virker udhvilet, vågner hun faktisk aldrig af sig selv mere, og hun er altid langt væk, når jeg henter hende. Jeg synes bare heller ikke, hun skal sove 4-6 timer i løbet af dagen (hvilket hun snildt kunne!) - det går både udover måltider, aktiviteter og vores aftener. Selvom hun nu "kun" sover ca. 2,5-3 timer i løbet af dagen, virker hun dog ikke mere træt om aftenen. Hun sætter faktisk energiniveauet op og farer rundt, selvom vi prøver kun at lege stille og rolige lege. Hun virker ikke overtræt, men mere som om hun bare har enormt meget uro i kroppen. Jeg er helt med på, at vi skal fange søvntoget, og tidligere var det slet ikke noget problem, men nu har vi bare igennem et par måneder sloges med det her.

Mit spørgsmål er derfor, hvordan vi kan hjælpe hende til at falde til ro om aftenen og sove lidt tidligere? Jeg synes virkelig, vi gør alt med faste rutiner, bad, massage, aftengrød osv. Jeg sørger også for, at hun bliver aktiveret og får brugt sin krop i løbet af dagen, og de fleste dage er vi ude at lege med andre børn et par timer eller på andre måder ude af huset. Hun har som regel fint med overskud og energi, når hun er vågen.

Hun skal ikke i institution foreløbigt, så vi er meget fleksible, men vil stadig gerne have, at både hun og jeg får noget ud af dagen.

Glæder mig til at høre dine tanker:)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annoncer

Annonce