Annonce

Annonce

Brev:

Længde på nattesøvn og antal flasker


29. januar 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Længde på nattesøvn og antal flasker

Kære Helen

Tak for dine tidligere meget brugbare svar 😊

Min pige er nu godt 7 måneder gammel. Hun er en stor pige på næsten 10 kg men meget aktiv. Hun er begyndt at møve sig fremad, drejer om sin akse og triller lystigt omkring. Hun er kommet på eget værelse for nylig og det går rigtig fint.

Jeg har et par spørgsmål, dels til søvn og dels til mad. Først om søvnen 😊

Siden hun er kommet på eget værelse er hun begyndt at sove super stabilt og vågner kun en enkelt gang for mælk (enkelte nætter vågner hun slet ikke). Til gengæld sover hun nu kun 9,5-10 timer om natten (ca 20-6). I nat sov hun f.eks. 20.15 til 5.40 og derudover var hun vågen omkring 20 min i forbindelse med at hun fik mad. Hun har aldrig været den der sov vildt længe om natten, men har 'kompenseret' med meget dagssøvn og har altid samlet set sovet til den gode side. Da hun kom på to lure forlængede hun dog nattesøvnen til 11-11,5 timer, hvilket passede super godt med dagens rytme, men nu er hun igen nede på 9,5-10 timers søvn.

Jeg synes der er svært at få dagen til at hænge sammen med så lidt nattesøvn når hun kun sover to lure, især fordi hendes formiddagslur kun er 45 min og selvom hun tager en god lang eftermiddagslur så er den oftest ikke længere end 2,5-3 timer. Aftenen kan derved godt blive meget lang og jeg synes jo heller ikke helt hun får søvn nok samlet set. Kan selvfølgelig godt være at hendes samlede søvnbehov er lidt under gennemsnittet, ...


Annonce

... men da hun ellers altid har sovet lidt over gennemsnittet, så tænker jeg det ikke.

Nogle dage hvis hun er vågnet tidligt fra sidste lur, går jeg en lille tur på 20-30 min med hende i barnevognen omkring kl. 17-18 - er det ok? Hun falder fint i søvn kl. 20 stadig.

Jeg overvejer om jeg skal begynde at putte hende tidligere end kl. 20 for at se om hun kan få lidt mere nattesøvn den vej. Hun falder altid i søvn så snart hun er færdig med sin flaske, så hun er ihvertfald klar til at sove kl. 20, men måske hun også kunne sove tidligere? Men så risikerer jeg vel også at hun bare står tidligere op? Hvis jeg vil forsøge at putte tidligere kan du så foreslå en god fremgangsmåde?

Mht. mad og mælk så spiser hun nu 3 måltider og tre mellemmåltider (inkl. godnatgrød) og det går fint. Indimellem vil hun ikke spise mere end et par skefulde, men generelt ryger der en del indenbords hver dag. Hun er også blevet dygtig til at drikke vand af glas. Efter at jeg introducerede mellemmåltider begyndte hun at afvise flasken formiddag og eftermiddag. Jeg har derfor droppet dem, selvom hun så kun får 3 flasker (aften, nat/tidlig morgen og frokost) og drikker omkring 550 ml (tilbydes 700 ml) - hun drak ikke mere af at få flere flasker, så slatspiste hun bare lidt mere. Jeg forsøger ofte med en flaske sen aften også, men den afvises altid. Er det ok at hun ikke får mere mælk? Hun har fint tunge bleer og virker til at trives.

På forhånd tak for dine svar 😊

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annoncer

Annonce