Annonce

Annonce

Brev:

6 år og sover (for) sent


21. januar 2017

Kategori:
Alder:
6 år, 6 mdr.

6 år og sover (for) sent

Kære Helen

Jeg skriver til dig, fordi vores søn på seks 1/2 år ofte først sover omkring kl 22 om aftenen. Og han skal op kl 6.45 om morgenen. I weekenderne sover han til kl 8. Vi er ved at gå op i limningen over, at han ikke falder i søvn i ordentlig tid, nu han jo går i skole. Han virker ok med skolen og har fået gode kammerater, men synes, det er lange dage og synes det er hårdt at skulle lave opgaver - især hvis han komme til at lave fejl.

I de sidste par år har vi vænnet ham til, at vi ligger hos ham til han sover. Og han sover inde hos os. I den senere tid har det betydet, at den der har puttet, har ligget derinde i to timer, og så er den aften gået. Så vi besluttede, at nu skulle det være slut. Nu går vi frem og tilbage - i et par timer. Og ender desperat med at lægge os ind tilsidst, indtil han sover. Hvilket jo egentlig ikke var meningen, selv om det jo ikke er så længe, vi ligger der, som før. Vi har godt nok kun trænet det i knap to uger. Og det er en svær forandring for ham.

Med til historien hører, at han altid har sovet mindre end gnm snittet. Når andre ...


Annonce

... babyer sov 20 timer i døgnet sov han 12-14 højst, når de andre børn i mødregruppen sov, sad han og underholdt mig og de andre mødre, jeg travede byen tynd for at lære ham at tage én lang middagslur, lige lidt hjalp det, vi kæmpede som sindssyge for at putte ham om aftenen., han har aldrig nogensinde faldet i søvn i cykelstolen, over middagsmaden, på sofaen om eftermiddagen - som andre børn. Når vi er sammen med venner og deres børn falder de omkuld en efter en omkring ham, han falder ikke omkuld.

I et godt stykke tid nu har han sovet ti timer i døgnet, og når han sover, sover han. Ved skolestart var han megatræt et par måneder, men det var så også det. Men nu er vi nede på ni timer, nogle gange lidt mindre - bortset fra i weekenden, hvor han sover fra ca 22 til ca 8. Jeg spekulerer på, om det simpelthen er ok med ni timer til hverdag. Og jeg spekulerer på, om han simpelthen først skal puttes fra kl 20.30/21? Og så i den sidste vågne tid bare skal tegne eller læse eller lignende. Vi må jo nok erkende, at han ikke pludselig ændrer sig - men desperate bliver vi uanset.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. december 2017 | Diverse | 7 år, 6 mdr.

Min søns udfordringer

Hej. Jeg ved ikke om jeg får alle detaljer med, men nu vil jeg prøve. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2017 | Kost og ernæring | 7 år, 2 mdr.

Spiser ikke nok aftensmad

Hej. Vores dreng er syv år. Han spiser ikke altid nok til aftensmad. Så er...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2017 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Vredesudbrud 6 årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, da jeg efterhånden ikke ved, hvordan jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


30. januar 2017 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.

Dreng der fjoller - del 2

Kære Helen TAK for dit gode svar i efteråret – det var så dejligt at få dine...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kæledyr

I de fleste børnefamilier er der en eller anden form for kæledyr og det er ofte hund, kat eller et andet kæledyr med pels.

Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for at dyret har det godt.

Men kæledyr med pels udgør også en risiko for allergi. De allergifremkaldende stoffer, som børn kan reagere på findes i dyrenes hår, spyt, skæl og urin. Disse stoffer kan sidde på vægge,...

Læs mere i Babylex

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annoncer

Annonce