Annonce

Annonce

Brev:

Fortsat mange opvågninger om natten


3. december 2016

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Fortsat mange opvågninger om natten

Hej Helen, tak for dit svar sidst ift min søns mange opvågninger.

Jeg vil gerne svare på dine inputs og spørge dig igen.

Ift ørene har han nu fået dræn i for 2 uger siden. Vi har ikke oplevet nogen ændring ift dette desværre. Måske en lille ændring på puslebordet, hvor han nu ”kun” er besværlig, hvor han før også blev ked af det. Vi har altid haft et rimeligt afslappet forhold til panodil og han har flere gange fået dette, dog enten uden effekt eller med lille eller kortvarig effekt.

Hvornår kan man sige at ørene har stabiliseret sig og man ville se en effekt hvis der er en ?

Han har altid sovet eleveret pga. hans refluks, vi har to træklodser under hovedenden på hans tremmeseng.

Han vil gerne puttes i sin egen seng om aftenen og falder som regel hurtigt i søvn. Som jeg skrev har han (haft) en periode hvor han havde brug for større tryghed i forbindelse med putning og gerne ville sidde hos mig til han sov. Jeg har til hver en tid øje for at hjælpe ham så lidt som muligt og er obs på om det er mig der synes det er hyggeligt at putte eller ham der har brug for det. Når han ligger i sin seng er det nogle gange nok jeg bare sidder på stolen ved siden af og ind i mellem giver et lille ”sch…” og han får sin tryghed dækket ved at kunne misse lidt med øjnene og se jeg stadig er der.

Hans motoriske udvikling har helt sikkert noget at sige. Han rejser sig på alle fire og kravler et par tag frem og lægger sig på maven og gentager. Når han når hovedgærdet og ikke kan komme længere rejser han sig halvt sovende og kan ikke selv finde ud af at komme ned igen. Det handler nogle af hans opvågninger sandsynligvis om.

Han spiser godt og jeg har tidligere forsøgt mig med perioder hvor jeg har givet drømmeflasker om natten dog uden succes. Har forsøgt igen nu ...


Annonce

... efter jeg skrev til dig, men der er stadig ingen ændring.

Jeg mener jeg beskrev en gennemsnitlig nats forløb i mit sidste brev. Men han sover som regel ca. 19:30 og har 2-3 opvågninger allerede inden midnat. En lidt roligere periode fra midnat til kl 02-03 stykker. Herfra bliver opvågningerne hyppigere og hyppigere. Jeg har indtil nu holdt fast i, at han skal sove i sin seng og har brugt lang tid om natten på at få ham til at sove i sin seng igen. Han er sjældent ked af det men bare rigelig vågen.

Jeg har for nylig – mest i afmagt og træthed – nogle nætter taget ham ind i vores seng når hans opvågninger bliver hyppigere omkring kl 02-03 og hvor han så har lagt ved siden af mig og har sovet videre. Så har det vist sig at han faktisk sover næsten stabilt frem til kl. 7-7:30.

Jeg er sikker på han tumler en del rundt i søvne hos mig også og tror at jeg bare når at tage det i opløbet og i halvsøvne får ham til ro igen.

Min mand og jeg er ikke enige om denne metode, men det er mig der har ham om natten og jeg er efterhånden desperat for at sove.

Er delvis samsovning vejen frem for os ? Han sover jo væsentlig bedre hos mig (os) ? Er det en forkert sti at gå ned af, en dårlig vane ?

Han har altid sovet afbrudt både dag og nat og jeg synes det er svært at tro at det hele tiden har været grundet tænder, uro, udvikling osv osv. Ikke én eneste nat har han sovet stabilt endnu.

Jeg starter på job efter nytår og ved slet ikke hvordan det skal hænge sammen når jeg bruger det halve af natten inde hos min søn.

Jeg synes jeg har afsøgt nettet og biblioteket omkring viden og brugt tips fra søvncoachen og bogen ”sov igennem uden gråd”

Hvor længe skal natteroderi står på og hvor slemt skal det være før man taler som søvnforstyrrelser og bør opsøge hjælp?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. marts 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Stoppe med natteamning og flaske om dagen

Kære Helen Tak for dine gode og anvendelig svar i denne brevkasse. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Protesterer mod høj stol og ske

Hej Helen Mange tak for en god brevkasse, den hjælper os med at komme videre...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Ny døgnrytme - 9 mdr.

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr min datters døgnrytme. Min datter er...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Svær at få til sove

Hej Helen. Vi har en søn på 9,5 mdr, som i lange perioder kan have svært...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Hvis du giver flaske ernæring, skal du være opmærksom på at blandingsforholdet er korrekt. Det kan også være, at du skal skifte til en anden type erstatning eller babymad. Du kan lindre barnet smerter ved at lave lidt mavemassage. Det gør du ved at massere forsigtigt omkring barnets navle i urets retning og cykle med barnets ben,- lege ”hjulene på bussen”, da dette...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annoncer

Annonce