Annonce

Annonce

Brev:

Fortsat mange opvågninger om natten


3. december 2016

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Fortsat mange opvågninger om natten

Hej Helen, tak for dit svar sidst ift min søns mange opvågninger.

Jeg vil gerne svare på dine inputs og spørge dig igen.

Ift ørene har han nu fået dræn i for 2 uger siden. Vi har ikke oplevet nogen ændring ift dette desværre. Måske en lille ændring på puslebordet, hvor han nu ”kun” er besværlig, hvor han før også blev ked af det. Vi har altid haft et rimeligt afslappet forhold til panodil og han har flere gange fået dette, dog enten uden effekt eller med lille eller kortvarig effekt.

Hvornår kan man sige at ørene har stabiliseret sig og man ville se en effekt hvis der er en ?

Han har altid sovet eleveret pga. hans refluks, vi har to træklodser under hovedenden på hans tremmeseng.

Han vil gerne puttes i sin egen seng om aftenen og falder som regel hurtigt i søvn. Som jeg skrev har han (haft) en periode hvor han havde brug for større tryghed i forbindelse med putning og gerne ville sidde hos mig til han sov. Jeg har til hver en tid øje for at hjælpe ham så lidt som muligt og er obs på om det er mig der synes det er hyggeligt at putte eller ham der har brug for det. Når han ligger i sin seng er det nogle gange nok jeg bare sidder på stolen ved siden af og ind i mellem giver et lille ”sch…” og han får sin tryghed dækket ved at kunne misse lidt med øjnene og se jeg stadig er der.

Hans motoriske udvikling har helt sikkert noget at sige. Han rejser sig på alle fire og kravler et par tag frem og lægger sig på maven og gentager. Når han når hovedgærdet og ikke kan komme længere rejser han sig halvt sovende og kan ikke selv finde ud af at komme ned igen. Det handler nogle af hans opvågninger sandsynligvis om.

Han spiser godt og jeg har tidligere forsøgt mig med perioder hvor jeg har givet drømmeflasker om natten dog uden succes. Har forsøgt igen nu ...


Annonce

... efter jeg skrev til dig, men der er stadig ingen ændring.

Jeg mener jeg beskrev en gennemsnitlig nats forløb i mit sidste brev. Men han sover som regel ca. 19:30 og har 2-3 opvågninger allerede inden midnat. En lidt roligere periode fra midnat til kl 02-03 stykker. Herfra bliver opvågningerne hyppigere og hyppigere. Jeg har indtil nu holdt fast i, at han skal sove i sin seng og har brugt lang tid om natten på at få ham til at sove i sin seng igen. Han er sjældent ked af det men bare rigelig vågen.

Jeg har for nylig – mest i afmagt og træthed – nogle nætter taget ham ind i vores seng når hans opvågninger bliver hyppigere omkring kl 02-03 og hvor han så har lagt ved siden af mig og har sovet videre. Så har det vist sig at han faktisk sover næsten stabilt frem til kl. 7-7:30.

Jeg er sikker på han tumler en del rundt i søvne hos mig også og tror at jeg bare når at tage det i opløbet og i halvsøvne får ham til ro igen.

Min mand og jeg er ikke enige om denne metode, men det er mig der har ham om natten og jeg er efterhånden desperat for at sove.

Er delvis samsovning vejen frem for os ? Han sover jo væsentlig bedre hos mig (os) ? Er det en forkert sti at gå ned af, en dårlig vane ?

Han har altid sovet afbrudt både dag og nat og jeg synes det er svært at tro at det hele tiden har været grundet tænder, uro, udvikling osv osv. Ikke én eneste nat har han sovet stabilt endnu.

Jeg starter på job efter nytår og ved slet ikke hvordan det skal hænge sammen når jeg bruger det halve af natten inde hos min søn.

Jeg synes jeg har afsøgt nettet og biblioteket omkring viden og brugt tips fra søvncoachen og bogen ”sov igennem uden gråd”

Hvor længe skal natteroderi står på og hvor slemt skal det være før man taler som søvnforstyrrelser og bør opsøge hjælp?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Højstolens bøjle

Hej Helen, Åh min søn er ved at blive en stor dreng. Han er glad og trives...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen, Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex

Bad, de første gange

Det spæde barn kan komme i bad ret hurtigt efter fødslen og ofte beder mange om at få hjælp til det første bad, imens man endnu er på barselsafsnittet.

Når I beslutter jer for at bade jeres barn, så er det rigtig godt at have nogle faste rutiner:

- Et babybadekar er en god idé, nogen vælger også at bruge en speciel babyspand. Det vigtigste er at karret er afgrænset i størrelsen, det giver barnet lidt tryghed.

- Det er en god idé at tilbyde barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annoncer

Annonce