Annonce

Annonce

Brev:

5 måneder søvn


7. oktober 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

5 måneder søvn

Hej Helen!

Jeg skriver til dig fordi Sofia er begyndt at sove ret dårligt om natten. Hun er nu 24 uge (blev født 2 uge for tidligt).

Tidlige har jeg budt hende kun 1 bryst mellem lurerne og hun blev kun ammet og da har hun sovet fint fra 8-til 6, hvor jeg ammede hende kl 11-12, 2 og 5. Men så har vi begyndt på skemad og to bryster(1 og toppen af den anden), så begyndt hun at vågne hyppigt. Hun sover fra 8 til 10, men så efter kl 12 begynder hun at vogne efter hver time. Og jeg tvivler meget på at det er fordi hun er sulten :). Nogle gange virker hun sulten, andre gange drikker hun bare lidt og falder i søvn.

Nu forsøger vi med både grød til middag og grøntsags til aften. Vi forsøger at berolige hende i stedet for amme, og nogle gange det lykkes andre gange hjælpe det ikke, så græder hun, vågner, begynder at pludre, men lige så snart jeg ligger hende i seng så græder hun igen. Sidste nat tog det 1,5 time før hun faldt til ro igen :). Før graviditeten vejede jeg 49 kg, nu er jeg på 47 :) og jeg har taget 14 kg ...


Annonce

... på under graviditeten. Jeg spiser ellers meget, nogle stor portioner! Men måske skal jeg spise ofte, lige som når jeg var gravid? Min læge har taget blødprøve for at undersøge min stofskifte. Hun har også sagt at jeg skal måske kontakte min sundhedsplejerske og planlæg dagen sådan at jeg vil have færre amninger. Men jeg vil også høre hvad du synes om det.

Sofia er også meget aktiv i løbet af dagen, hun dreje hele tiden fra den ene side til den anden, sparker sin dyne af osv... Så jeg ved ikke om hendes dårlige søvn om natten skyldes hendes udvikling lige nu eller fordi hun få ikke nok mad om dagen.

Vi har også min svigemor på besøg, hun tager Sofia på tur med barnevogn. Og tidlige sov Sofia 1,5 time om formiddagen, 45 min til middag og ca. i time om aftenen. Nu bliver hun gynget i barnevogn, så hun sover lige så længe barnevognen kør :) - 2 time om morgen, 2 time i eftermiddagen (ellers ligner det ikke hende).

Ja, så jeg vil høre hvad du synes om det.

Glæder mig at høre fra dig.

Med venlig hilsen
Olga

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce