Annonce

Annonce

Brev:

Nattesøvnen driller


18. januar 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Nattesøvnen driller

Hej Helen.

Jeg er mor til en dejlig, glad og lidt sensitiv pige på 5,5 mdr. Frida vejede 2880 da hun blev født og vejer nu 6,5 kg. Hun lå med numsen nedad og blev derfor født ved kejsersnit, og har døjet en del med nakkesmerter, og har derfor i en lang periode ikke ville ligge på maven. Men efter utallige kiropraktor- og zoneterapibehandlinger vil hun nu gerne ligge på maven, og har de sidste tre uger rullet fra ryg til mave i stor stil.

Frida er en pige med en lille appetit, hvorfor jeg ammer hende før og efter hver lur for at få nok mad i hende. Ligeledes er vi godt i gang med skemad, som hun finder meget spændende, dog er det fortsat ikke de store mængder hun indtager. Hun er endvidere rigtig glad for vand og får det både af kop og kop med drikke tud. (Hun nægter at tage sutteflasken, men bruger sut). Frida har ej heller været den bedste til at sove, men med meget arbejde og hjælp fra dine bøger sover hun rigtig fint i løbet af dagen, og er generelt nem at lægge til at sove.

Siden hun var 3-4 mdr. har hun fulgt dit søvnhjul nøjagtigt, dog med nogle flere amninger i løbet af natten. Det virker dog som om at der for nogle uger siden er sket nogle forandringer i hendes søvnmønster. Hendes dag ser således ud:

Vågner kl.5:30 – ammes og ligges til at sove lidt mere.
Vågner kl.6:30-7:00 og er frisk.
Bliver lagt til at sove igen 8:30-9:00 og sover 2 timer.
Får grød med frugt topping, agurk i hånden og vand af kop, og hver anden dag får hun et bad som også hjælper dejligt på ...


Annonce

... eftermiddagsluren.
Bliver lagt igen kl.13:00-13:30 og sover 2 timer.
Så er der lege- og hyggetid.
Kl.17:00 tager hun en hurtig powernap på 20-30 min og er efterfølgende oppe i 4 timer, hvilket hun trives rigtig godt med og bliver lagt til at sove cirka kl. 21:30.
Kl.18:00 får hun kartoffelmos med diverse grønsager, agurk i hånden og vand af kop når resten af familien også spiser. I løbet af dagen bliver hun tilbudt vand af kop med drikke tud.

Om natten bliver hun ammet mellem 4-5 gange om natten, nogle gange kan min mand trøste hende og ligge hende til at sove igen. Dog har hun de sidste nætter været utrøstelig og gået i flitsbuestilling med svingende arme, hvorfor jeg har ammet hende i søvn. Vi har forsøgt at give hende vælling om aftenen inden hun bliver lagt, hvor hun har drukket mellem 20-70 ml, hvorefter hun er blevet ammet, men dette har ikke haft nogen positiv indvirkning på natamningerne.

Førhen fik Frida 14,5 timers søvn i døgnet, men det virker til at hun er begyndt at sove mindre om natten. Førhen kunne hun sove 10 timer, men det er indenfor de sidste tre uger blevet forkortet ned til 9 timer, hvorfor hun nu får 13,5 time om dagen. Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal forkorte hendes formiddagslur med 15 min. I håb om at hun vil sove længere om natten, men ved ikke om det vil hjælpe.

Mit spørgsmål er derfor, hvad skal vi gøre for at få mere nattesøvn i Frida og muligvis og lidt mindre amning om natten.

Håber at det er information nok til at give en vurdering af forholdene.

På forhånd tak.

Julie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce