Annonce

Annonce

Brev:

Vågner, græder om natten


11. marts 2014

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Vågner, græder om natten

Hej Helen.

Min lille datter på 18 mdr. sover rigtig dårligt om natten. Det er så synd for hende, men efterhånden har jeg også ondt af mig selv. Hun vågner og græder rigtig mange gange 6 ud af ugens 7 nætter ca. Eller, hun sover aldrig igennem, det har hun ikke gjort en eneste gang i hendes liv.

De gode nætter vågner hun måske 3-4 gange. Jeg ammer hende stadig til natten, det synes vi begge er rigtig hyggeligt, og det er en dejlig måde at sige godnat og runde dagen af på. Hun falder fint i søvn bagefter og sover så fredeligt i ca 2-3 timer. Derefter starter balladen.

I nat vågnede hun fx 7 gange fra kl 22-01, derefter holdt jeg op med at tælle. Jeg bliver sindssyg af det og bliver sørme også lidt irriteret nogle nætter, selvom jeg godt ved, at hun jo ikke gør det for at genere mig. Stakkels pus. Hun græder/skriger relativt kortvarigt, men SKAL have hjælp til at sove videre. Nogle gange skal hun bare have sutten, andre gange skal hun aes og nusses og lægges i en anden stilling. Men hun falder altid i søvn igen hurtigt. Til gengæld går der sjældent 1 time før hun vågner igen, og ofte kun 30 min.

Hun er ellers en glad og tilfreds pige som udvikler sig fint, der er intet om dagen, bortset fra hendes seperationsangst, hun er ikke glad for fremmede, eller folk hun ser sjældent. Pædagogerne i vuggestuen, hvor hun kun er 2-3 gange om ugen, er hun glad for og tryg ved, og de beskriver hende også som en "bestemt dame" som gerne vil transporteres på armen, hvis hun kan slippe afsted med det, men ellers som en ...


Annonce

... glad, sjov og nysgerrig pige.

Hun har haft væske på ørene, ikke mellemørebetændelser, det har hun kun haft en gang. Hun har sjældent feber men er ofte forkølet. Hun fik lagt dræn i februar og vi troede jo, at nu skulle vi til at sove igen, men det har overhovedet ikke hjulpet. Hun hører klart bedre og udvikler sig med lynets hast sprogligt og motorisk, og så er gråden om natten knap så klagende. Hun raller noget i svælget, også om natten, men ørelægen siger, at hun ingen polypper har. Lidt store mandler, men ikke der burde vække hende. Han virker meget kompetent og som om han virkelig gerne vil hjælpe os, men han forstår ikke hvorfor hun vågner. Drænene sad fint til kontrollen og der var intet væske længere.

Jeg ammer hende måske 1-2 gange i løbet af natten, og det er fint nok, det vil jeg gerne, men det betyder jo også, at det er mig hun sover sammen med. Hendes far sover hos storesøster, da han jo ellers ikke ville få sovet. Jeg studerer, hvorfor jeg ofte har "fri" men jeg får jo slet ikke læst nok, er jo helt svimmel af træthed hver dag. Bliver nogle dage også hurtigt irriteret, unødvendigt bekymret over småting osv.

Hvad søren kan der være galt med hende?? Hun sover som regel også fint de sidste time eller to inden vi står op og er altid i et vældigt humør om morgenen! Hvad er det hun vågner af? Hun spiser fint, nogle gange meget mere end andre, men der er ingen forskel på søvnen afhængigt af, hvor meget hun har spist til aftensmad. Hvad tænker du?

Kærlig hilsen
en meget meget træt og udmattet mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Opdragelse | 15 mdr.

Farsyg dreng

Hej Helen. Først og fremmest, tak for din geniale brevkasse, og dine...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annoncer

Annonce