Annonce

Annonce

Brev:

Spørgsmål til arbejde med dagsrytme


3. januar 2014

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Spørgsmål til arbejde med dagsrytme

Kære Helen

Først godt nytår og tak for brevkasse og bøger i året der gik.

Tak for dit svar, det var meget brugbart. Vi var allerede gået i gang med at øge intervallerne mellem amningerne og straks dit svar kom, begyndte vi på grød. Med et forbavsende resultat, i noget nær 14 dage ammede jeg kun 2-3 gange om natten og havde en mere rolig, vågen og læsbar Anna i dagtimerne og hun øgede sit indtag af mælk fra 7 min til 14-16 min. Men familien og Anna blev ramt af sygdom, en ammestrejke og en grødstrejke, så vi har nok brug for lidt hjælp videre i processen og et råd eller to til at komme videre med at lære Anna at sove for sig selv og med tiden slippe pilaatesboldtyraniet. Men det bliver et særskilt spørgsmål om søvn.

I forhold til dagsrytmen så er jeg stødt på følgende problematikker:
Det var rimelig nemt at implementerer et længere interval 3-3½ time mellem amningerne, det var straks værre at få rutinen flyttet således at amning og søvn kom til at hænge sammen, og stadig bevare intervallet. Især fordi Anna med sten sikkerhed, vågnede ved enhver amning efter 5.30 og var ikke til at lulle i søvn igen og når hun vågnede før 7.00 så blev det til 4 søvnperioder på en dag. Desuden krævede det at jeg ofte ammede hende imens hun sov – for at få hende videre i søvnen.

Så hvad er vigtigst, at fastholde intervallet på 3-3½ time mellem amningerne, eller at få søvn og amninger til at hænge sammen også selvom det så ofte betyder at der kun går 2½ time mellem amningerne? (og jeg er sikker på at det så også medfører at jeg, som nu, skal op og amme hver 2½ time om natten)

Med indførelsen af den nye dags og døgnrytme, så fjernede det en del af de mange amninger, men også en enkelt af hendes optankninger om aftenen. Men ikke dem alle. Således kan jeg nu amme hende kl. 19.30 – ...


Annonce

... pusle, børste tænder, amme og så putte til nat. Det er så stensikkert at hun efter 3 kvarter til 1 time senere skal ammes en ekstra gang før hun så kan ligges i sengen til natten, det skal hun også selvom det er en af de dage hvor 19.30 amningen er i et 3 timers interval.

Før sygdom etc. Så resulterede det i at jeg skulle op og amme igen, mellem 24 og 02 og igen 3-4 timer senere. I nat ammede jeg hende til natten kl. 19.30 igen kl. 21, kl. 23 kl. 02. kl. 04.30 og kl. 7. Så vi knokler for at komme tilbage på sporet.

Hvor meget skal jeg styre amninger og søvn i natte og aftentimerne? Skal jeg selv sætte mit vække ur, 3-3½ time sidste optankning og ligge hende til og på den måde styre hvornår hun spiser, eller er det ok at jeg i den alder som hun har nu følger hendes behov?

Vi er lidt uenige herhjemme om følgende: Hvis hun har en rigtig dårlig nat, hvor vi skal op og på bolden for at lulle hende i søvn igen. Altså en mere afbrudt søvn end hun er vant til, skal vi så lade hende (og os) sove til hun selv vågner, eller fastholde at her står vi altså op kl. 7.00 dut? Altså hvor vigtigt er det faste stå op tidspunkt?

Er det ok at det indimellem er den sene lur der bliver den lange? Hvis vi er på farten, kan jeg nemlig ikke få hende til at sove mere end max 40 i selen og hvis det altid skal være middagsluren, så kommer jeg aldrig ud af døren. (før vi får ændret tingene)

Jeg forsøger at holde mig til din dagsplan så vidt muligt, med ovenstående udfordringer til følge. Hun får grød til frokost og mos til aften, men i små mængder som du anbefaler i din bog. Hun er ikke vild med frugtmos, så det bliver kun til smagsprøver og nu synes jeg hun spiser stabilt nok til at prøve lidt mere end hirse og risgrød. Her er din bog en rigtig god vejledning.

Med venlig hilsen
Annas Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg vigtigt, da det gennem leg udforsker verden og dermed udvikler sig.

I begyndelsen er mor og far det bedste legetøj og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde, berøring, osv.

I takt med at barnet bliver ældre vil det have glæde af forskellige kulørte legeting, ting som kan bevæges eller sige noget og ting som man kan holde om og røre ved.

Man kan købe legetøj som er tilpasset barnets færdigheder i en bestemt alder og derfor...

Læs mere i Babylex

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce